zaterdag 5 juni 2010

Professor Smalhout gearresteerd voor wapenbezit | Nederland weer veilig

Topcrimineel Professor Smalhout kon na jaren eindelijk in de boeien worden geslagen. We kunnen weer veilig over straat
smalhout
Nederland is sinds gisteren weer een stuk veiliger door een reuze actie van de politie die de gevaarlijke crimineel Professor Bob Smalhout (83) arresteerde voor wapenbezit. We kunnen met zijn allen weer veilig over straat en uw kinderen kunnen weer buitenspelen.

De hoogbejaarde Emeritus Hoogleraar Anaesthesie en Telegraaf columnist Smalhout, bezat volgens justitie in zijn uitgebreide legale collectie historische wapens 9 stuks waarvoor hij géén vereiste vergunning had.

De actie volgt uit een veel groter onderzoek, waarbij de politie afgelopen maandag een omvangrijke wapenvondst deed in Reeuwijk. Daarbij werd Robert van G. (55) de schoonzoon van Smalhout, uit Volendam aangehouden. De schoonzoon is voor veertien dagen in voorlopige hechtenis genomen. Van G. is gezagvoerder bij de KLM en leeft al jaren in onmin met zijn schoonvader.

Smalhout, die lid is van een schietvereniging en lid is van een vereniging van verzamelaars van historische wapens was zo aangedaan door de arrestatie dat zijn bloeddruk zeer hoog opliep. Hij werd daarom op last van een GGD arts –die ongetwijfeld ook in het complot zat- weer vrijgelaten.

Gelukkig dat Nederland met deze vangst weer veiliger. In Amsterdam West loopt de eerste de beste hang marokkaan met een Smith&Wesson in zijn broeksband en zou worden aangepakt, maar gelukkig koos justitie hier voor de arrestatie van een levensgevaalijk kopstuk in de internationale wapenhandel.

Smalhout ontkent trouwens dat hij voor de 9 vuurwapens een vergunning nodig heeft. Hij wordt bijgestaan door wordt bijgestaan door advocaat mr. Geert-Jan Knoops en diens echtgenote mr. Carry Hamburger. Volgens hen staat het nog lang niet vast dat hun cliënt de vuurwapenwet heeft overtreden. Ze zullen vuurwapendeskundigen inschakelen om vast te stellen of de betreffende wapens vergunningsplichtig zijn.

Update 24 juli 2010: Prof. Smalhout wordt niet langer vervolgd. Justitie heeft hem er van op de hoogte gesteld dat er te weinig dan wel geen bewijs is. Smalhout bekijkt nog of hij een schadeclaim wegens imagoschade in zal dienen. Het is ook te dol. Puur op beschuldiging van een ander wordt een oude man in de gevangenis gegooid en pas dán wordt er eens onderzoek gedaan.
Update 26 juli 2010: Oops. Foutje, Smalhout kreeg de brief per abuis, het is nog helemaal niet bewezen dat hij geen gevaarlijke crimineel is, maar het OM, de beroerdste niet, laat het er maar bij zitten, puur uit gooedheid van hun hart.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook