zaterdag 5 juni 2010

FBI liet Joran lopen op Aruba | Joran beschuldigt vader Paul van der Sloot

Het blijkt dat de FBI in samenwerking met de Arubaanse autoriteiten op 10 mei jongstleden op Aruba op video heeft vastgelegd hoe Joran van der Sloot de advocaat van Beth Holloway, John Kelley, afperste.
Joran had contact opgenomen met Beth Holloway en vertelde dat hij voor een bedrag van 250.000 USD wilde vertellen hoe Natalee aan haar eind was gekomen en waar haar lichaam was.
Haar davocaat zette toen met de FBI en de Arubaanse autoriteiten een 'sting' operatie op.

Op een hotelkamer in Aruba vertelde Joran dat hij Natalee van het balkon haf afgeduwd en dat hierbij haar schedel opengespleten was. Vervolgens zou hij zijn vader hebben gebeld die hem hielp het lichaam  van Natalee te begraven. De FBI nam het gesprek op. Kelley ging zelfs nog met Joran  mee naar de vermeende vindplaats van het lichaam van Holloway, maar er werd niets gevonden.Joran kreeg hiervoor een aanbetaling van 25.000 USD (aanvankelijk was er sprake van 15.000 USD)

Er was kennelijk toch niet genoeg bewijs, Joran werd niet opgepakt en vloog drie dagen later naar Peru,
Na de afpersing vloog Joran van Aruba naar Colombia, om vervolgens naar Peru door te reizen, waar hij nu wordt verdacht van moord op Stephany Tatiana Flores Ramirez (21).Afgelopen week werd pas bekend dat Van Der Sloot door justitie in de Verenigde Staten in staat van beschuldiging is gesteld wegens de afpersing ('extortion' en 'wire fraud'). Volgens de aanklacht zou Joran vorige maand al een deel van het bedrag op zijn rekening hebben ontvangen (eerst werd gezegd 15.000 USD, later zou het om 25.000 gaan). De beschuldiging werd door justitie echter pas naar buiten gebracht nadat Van der Sloot ook verdacht werd van de moord Stephany Flores.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook