dinsdag 22 juni 2010

Uitspraak: 13 en 8 jaar voor moord op Raoul Cuevas

Harold C. (28) uit Den Bosch is door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot dertien voor de moord op Raoul Cuevas (23) op 9 juli 2009 in de Geulstraat in Alkmaar. Een mededader (27) uit Alkmaar kreeg 8 jaar cel. Tegen de twee was vorige maand achttien jaar cel geëist. Het Openbaar Ministerie maakte direct na de uitspraak bekend in hoger beroep te gaan.

De hoofdverdachte Harold C. heeft bekend het slachtoffer te hebben doodgeschoten. Zijn mededader verschafte volgens de rechtbank het moordwapen en een vluchtauto. Ook voorzag hij Harold volgens de rechtbank tot het laatste moment van essentiële informatie over het slachtoffer.

Beide daders moeten een schadevergoeding van ruim 10.000 euro aan de familie van het slachtoffer betalen. Harold C. kreeg bovendien een jaar cel opgelegd wegens zware mishandeling, ontvoering en verboden wapenbezit. De officier van justitie had in deze zaken drie jaar cel gevorderd en tekent ook tegen deze uitspraak beroep aan.

Aanleiding voor de schietpartij was een ruzie over drugs en bedreigingen die eerder waren geuit.

Als gevolg van de ruzie bestond er aanvankelijk een plan om Raoul Cuevas twee dagen voor de latere moord ernstig te mishandelen door hem in zijn armen en benen te schieten. Twee mannen die hierbij waren betrokken, een 30-jarige man uit Delft en een 28-jarige man uit Rotterdam, werden dinsdag in verband hiermee veroordeeld tot celstraffen van respectievelijk zestien en veertien maanden.

De officier van justitie gaat ook in beroep tegen de straf die de 30-jarige man uit Delft kreeg. Tegen hem was vier jaar cel geëist, onder meer doordat hij de hoofdverdachte na de moord onderdak zou hebben verschaft en zou hebben geholpen om van het moordwapen af te komen. De rechtbank acht dit echter niet bewezen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook