maandag 21 juni 2010

Man gearresteerd na vondst dode vrouw in Dokkum

De plysje is noch hieltyd drok dwaande mei it ûndersyk nei de dea fan Suzanne Monsma (24) út Dokkum.
Har lichem waard moandeitejûn fûn yn in park. Se is troch geweld om it libben kaam.
It slachtoffer wie sneintenacht net thúskaam. Se is moandei troch har famylje as fermist opjûn.

As fertochte is Jan van der Z. (24) út Dokkum oppakt. De plysje hat syn hûs al trochsocht. De twa hawwe in kniperljocht-relaasje
Vanavond is Jan van der Z. (24) uit Dokkum aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Suzanne Monsma (24) uit Dokkum. De vrouw werd eerder vandaag als vermist opgegeven. Van der Z. zou zijn aangehouden op aanwijzingen van zijn vader.

Familieleden van de vrouw gingen op zoek en troffen de fiets van de vrouw aan in een park aan de Woudweg. Politiemensen en brandweerlieden kamden het park vervolgens uit, waarbij onder meer een speurhond en duikers werden ingezet. Het levenloze lichaam werd uiteindelijk gevonden. Haar schedel was ingeslagen met een hamer.

Susanne Monsma en Jan van der Z. hadden al 2 jaar een 'knipperlichtrelatie' waarin het soms ruw toeging. Van der Z. had al eens bij haar de ruiten ingegooid. Ook vandaag bleek de ruit in de deur van Suzanne's huis stukgeslagen.

Update: 13 juli 2010: De politie heeft inmiddels bevestigd dat zij is omgebracht met zwaar gereedschap (een moker).
Update 18 april 2011: Jan krijgt 20 jaar. Tijdens de zitting kwamen een aantal gruwelijke details naar boven. Nadat Jan Suzanen had vermoord ging hij naar huis om zich te douchen. Hij keerde enige uren later terug naar het park, waar hij de tussen het groen liggende en overleden Suzanne deels ontkleedde en vervolgens gemeenschap met haar had.
Update: 22 december 2011
Jan (Johannes) van der Z. wordt veroordeeld tot 10 jaar en tbs wegens doodslag.  Hij heeft Johanna met een moker gedood en daarna seks met haar dode lichaam hebben gehad.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook