zaterdag 3 april 2010

Peuter dood | 2 vrouwen gearresteerd

Cheyenne Kreeft (2) uit Drachten is zaterdag in een ziekenhuis in Eindhoven overleden, nadat het daar rond half vijf 's ochtends vanuit een woning aan de Cavallistraat in Gestel zwaargewond binnen was gebracht door Faroun K. (20) uit Valkenswaard en Johara (21) uit Drachten. De vrouw uit Drachten is de moeder van het kind.

De politie gaat uit van een misdrijf. De vrouwen werden nog in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het kind.

Beide vrouwen hebben volgens een woordvoerster van de politie een relatie met elkaar. Ze waren in de woning in Gestel omdat daar een feestje gaande was.

Update 5-5-2010: Uit sectie is gebeleken dat de peuter door geweld om het leven is gekomen.
Update 1-7-2010: De moeder is vrijgelaten. De vriendin uit Valkenswaarde niet. Zij zit inmiddels in het Pieter Baan centrum
Update 27-9-2010: In een pro-Forma zitting is bepaald dat de zaak op 17 December verder zal worden behandeld. Het onderzoek naar de toedracht van het drama is volgens het Openbaar Ministerie (OM) nog niet afgerond. Officier van justitie A. Ruijs liet weten dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) voor Kerstmis hoopt klaar te zijn met diverse benodigde rapportages. De officier verwacht begin oktober de resultaten van het onderzoek dat het Pieter Baan Centrum (PBC) naar de verdachte heeft gedaan. De moeder van Cheyenne wordt niet langer verdacht van doodslag maar nog wel van mishandeling. Faroun wordt verdacht van doodslag. Het OM sluit niet uit dat als het onderzoek vordert, moeder Johara alsnog beschuldigd zal worden van doodslag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook