zaterdag 6 september 2008

Malika K helemaal geen gezochte Mata Hari

Het begint er steeds meer op te lijken dat de ophef en sensatie over Malika Karoum -zogezegd een internationaal opererende infiltrante en misdadigster- volkomen opgeklopt is. De verhalen lijken meer te komen uit de koker van  Jacques Smits (foto), oprichter van de stichting Kinderontvoering en naar eigen zeggen (maar niet waar) oud-politieman. Smits werd door de ex-man van Malika ingeschakeld in een poging de zeggenschap over zijn kind terug te krijgen.

Malika wordt in ieder geval niet 'gezocht' door justitie in verband met criminele praktijken al staat zij wel gesignaleerd in verband met de voogdijzaak tussen haar en haar ex-man, de streng islamitische Mohammed Boulnouar, met wie zij in 1996 trouwde.

Boulnouar frequenteert de beruchte El Tawheed-moskee in Amsterdam en ergert zich mateloos aan de zich in zijn ogen te westers gedragende Malika. De ruzies tussen hen worden steeds feller en leiden ertoe dat Malika in 2004 een scheiding aanvraagt en met haar kind naar een schuiladres uitwijkt. "Ze werd stelselmatig lichamelijk en geestelijk mishandeld", vertelt haar echtscheidingsadvocaat mr. Christiane Zillikens. "Er was ook sprake van bedreigingen en verkrachtingen. De terreur van die man gebeurde voor de ogen van het kind."

Alle beweringen dat zij op het foute pad zou zijn geraakt komen uit de koker van Smits, terwijl het er in werkelijkheid op lijkt dat zij gevlucht is voor het geweld van haar man.

De Amsterdamse advocaat van Malika, mr. Han Jahae, stelt dat zijn cliënt uitsluitend vanwege een voogdijverschil door justitie is gesignaleerd. "Vanwege de geruchten heb ik geïnformeerd bij het landelijk parket en het openbaar ministerie in Amsterdam. In beide gevallen is me verzekerd dat Malika niet wordt gezocht. Ook over haar veronderstelde betrokkenheid bij een moord in Amsterdam (de liquidatie van de Brit John Cowmeadow), kreeg ik te horen, dat ze in dat onderzoek geen verdachte is", aldus mr. Jahae.

Malika heeft in Dubai -waar zij nog gewoon woont en werkt- inmiddels aangifte gedaan tegen Jacques Smits.


Zie ook Infiltrante loopt over??

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook