zaterdag 6 september 2008

Moeder gezin aangehouden voor dubbele moord in Badhoevedorp

dahne_farquharson346816i De verdachte die vrijdag is aangehouden na de ontdekking van twee lichamen in een villa in Badhoevedorp is de 63-jarige moeder van het gezin, Elzelien Farquharson-Kooy.

De politie onderzoekt welk aandeel zij heeft gehad in de dood van haar 61-jarige man en dochter van 22, zo heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

De twee doden Vader Cyril en dochter Daphne (foto) Farquharson, werden in de nacht van donderdag op vrijdag aangetroffen in de woning aan de Prins Clauslaan 7. Ze zijn door een misdrijf om het leven gekomen. De vader was een gepensioneerde piloot.
Daphne woonde al enkele jaren in Maastricht en was zeer actief in het studentenleven. Zo schreef ze voor het blad van de juridische faculteitsvereniging Ouranos. Tevens was ze lid van de evenementencommissie.

De villawijk werd afgezet en een rechercheteam is daarna met een uitvoerig onderzoek begonnen. De vrouw, een ex-stewardess, is in de loop van vrijdag aangehouden.

Volgens buurtbewoners was het echtpaar getraumatiseerd door de dood van hun zoon, die enkele jaren geleden verongelukte met zijn scooter. Dochter Daphne zou onlangs hebben opgemerkt dat “mama de laatste tijd zo raar deed” en ook buren zeggen dat Elzelien meer dan ooit uit haar doen was.

Update 7 sept 2008
De vrouw heeft vandaag bekend haar dochter en echtgenoot om het leven te hebben gebracht. Daarna zou zij geprobeerd hebben zelfmoord te plegen door tegen een boom te rijden.

Update 16 december 2008
Tijdens een rechtszitting bleek dat vader en dochter met een bijl waren vermoord.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook