vrijdag 19 maart 2010

Sander Vreeswijk voorlopig verdacht van doodslag op Milly Boele
Hand boven het hoofd??

Justitie in Dordrecht verdenkt politieman Sander Vreeswijk (26) voorlopig van doodslag op Milly Boele (12). Naarmate het onderzoek vordert kan dat nog gewijzigd worden in moord. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Dordrecht vrijdag na de voorgeleiding  van Vreeswijk. aan de rechter-commissaris bekendgemaakt.

Justitie wil voorlopig nog geen mededelingen doen over de resultaten van de sectie, om eventuele getuigen niet te beïnvloeden.

De rechter-commissaris in Dordrecht heeft op verzoek van het OM een onderzoek gelast naar de psychische gesteldheid van Sander Vreeswijk.

Het OM zegt dat de aanklacht nu alleen op doodslag gehouden wordt voor de voortzetting van de inbewaring stelling en dat dat later nog uitgebreid kan worden.

Toch is dat vreemd, want bij veel daders van andere levensmisdrijven wordt de aanklacht van meet af aan op "Moord dan wel doodslag" gehouden en wordt deze pas bij de zitting veranderd. Al met al voedt dit het idee dat Sander Vreeswijk op de één of andere manier anders behandeld wordt dan een gewoon burger.

Bij andere daders worden ook vaak de resultaten van het sectierapport al in de openbaarheid gebracht, ver voor de zitting en maakt men zich geen zorgen over beïnvloeding. Bovendien: "Getuigen niet beïnvloeden?" Welke getuigen? Sander Vreeswijk heeft bekend dat hij het meisje heeft meegenomen en heeft gedood. Of dat moord dan wel doodslag is, kan niet door een getuige worden beslist, tenzij die bij Sander thuis was.

Misschien is het allemaal in orde, maar er lijkt toch een vreemd luchtje aan te zitten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook