dinsdag 16 maart 2010

Milly Boele gevonden

Het vermiste meisje Amalia 'Milly' Boele (12) is dood gevonden in de tuin van de buurman: politieagent Sander Vreeswijk (26) die op het Schuilenburg 67 woont, 2 huizen bij Millie vandaan.

De agent van het korps Rotterdam-Rijnmond had zich eerder vandaag gemeld bij het bureau met volgens de politie belangrijke informatie. Hierop werd hij direct aangehouden. De politie is daarna overgegaan tot een onderzoek in de woning van de man.  De agent is gearresteerd.

Politie en medewerkers van het NFI deden urenlang sporenonderzoek in het huis en de tuin van de Dordtenaar.

Bij het onderzoek waren tevens specialisten in bergingen met giftige stoffen betrokken, mogelijk omdat ongebluste kalk is gebruikt.

Update 17 maart 2010: Uit de persconferentie vanmorgen bleek het volgende: Milly Boele heeft in het telefoongesprek met haat moeder niet zozeer gezegd dat er 'een man' voor de deur stond, maar duidelijk dat 'de buurman' voor de deur stond. Justitie kreeg dan ook wat kritiek van de pers dat zij niet direct een buurtonderzoek waren begonnen, iets waar de hoofdofficier van justitie zich uit probeerde te draaien met vaagheden.
Sander V. heeft zich op het bureau gemeld - samen met zijn vriendin Linda, eveneens een agente- nadat hij een en ander tegen haar begon op te biechten. Zij kapte hem af en zei dat het beter was naar de politie te gaan.
In het buurtonderzoek dat gestart was, waren nog twee buurmannen over die nader gehoord moesten worden, Sander V. was daar één van.
Update 18 maart 2010:  Tijdens een buurtmeeting vertelde de burgemeester dat Millyj is omgebracht tussen half zes en 9 uur 's avonds.

Zie ook: Kritiek op functioneren politie in zaak Milly Boele

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook