donderdag 11 maart 2010

Pinny Song verbreekt stilzwijgen

Pinny Song (57) de enige vrouwelijke verdachte in het passage proces, heeft donderdag het stilzwijgen verbroken en voor de rechtbank in Amsterdam voor het eerst een verklaring van enige betekenis afgelegd. De rechtbank belegde speciaal een zitting voor de gelegenheid, nadat Song per brief had aangegeven dat zij iets wilde verklaren. Tot dusver had Song op advies van haar raadsman gezwegen. Ook is zij begin 2009 een periode te ziek geweest om in de rechtbank te verschijnen.

Pinny Song wordt er in het proces-Passage van beschuldigd dat zij opdracht heeft gegeven om haar toenmalige minnaar Tonnie van Maurik, eigenaar van een sportschool op de Amsterdamse Wallen, in april 1993 te laten liquideren. De verklaring van Pinny Song vandaag hield in dat zij iedere betrokkenheid ontkent. Getuigen die belastend over de vrouw hebben verklaard, liegen volgens Song stuk voor stuk.

De rechtbank onderwierp Pinny Song. aan een kritische ondervraging en liet bij herhaling doorschemeren dat zij er moeite mee had te geloven wat Song als waarheid op tafel legde. Mohamed Rasnabe verbleef in de periode dat de moord gepleegd werd geruime tijd bij Pinny Song in huis. Vandaag zei Song dat zij ook Jesse Remmers kende.

Jesse en Mohamed hebben evenals Song iedere betrokkenheid van de hand gewezen en doen er voor het overige het zwijgen toe. Justitie beschikt over de voor de verdachten belastende verklaring van Peter la Serpe en moet het verder hebben van enkele getuigenverklaringen, een enkel technisch spoor en verdacht telefoonverkeer rond het tijdstip van de moord. Van Maurik werd destijds door het hoofd geschoten bij het Altea Hotel in Duivendrecht. Hij was daar omdat hij, aldus justitie, een afspraak had met zijn minnares Pinny. Motief voor de moord zou volgens justitie zijn dat Tonnie haar haar geld afhandig had gemaakt en haar al jaren mishandelde. Pinny Song, Jesse Remmers en Moppie Rasnabe werden eerder al in 1993 aangehouden, verdacht van de moord op Van Maurik maar werden in de line-up niet door een toenmalig medewerker van het Altea hotel herkend.

De rechtbank zet het proces maandag voort.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook