dinsdag 23 februari 2010

Verdachte oude moordzaak opgepakt

Een man (48) uit Amersfoort is vandaag aangehouden in de gevangenis in Heerhugowaard. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 8 oktober 2002 een 28-jarige man uit Breda heeft doodgeschoten op de parkeerplaats bij de vis- en recreatieplas Ekkersweijer in Son en Breugel.

De politie heeft destijds een rechercheteam geformeerd dat de dood van de 28-jarige man onderzocht. Dat leverde toen niets op. In mei 2005 werd het onderzoek heropend nadat er nieuwe informatie was binnengekomen. Het Openbaar Ministerie heeft toen ook een beloning van 20-duizend euro beschikbaar gesteld voor de ‘gouden tip’. Ook dat heropende onderzoek leverde uiteindelijk niets op. In april 2009 werd het onderzoek voor de tweede maal heropend, opnieuw nadat er belangrijke informatie bij de politie was binnengekomen. Een ‘cold case-team’ van de Divisie Recherche is met die informatie aan de slag gegaan. Dat leidde naar de verdachte die een gevangenisstraf uitzit voor het plegen van gewapende overvallen in Duitsland. De man is daar enkele jaren geleden aangehouden en veroordeeld, maar mag zijn straf in Nederland uitzitten.

De politie heeft aanwijzigingen dat de moord zich heeft afgespeeld binnen het synthetische drugsmilieu. Het onderzoek richt zich nu op mogelijke mededaders en opdrachtgevers van de moord. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook