dinsdag 23 februari 2010

Vrouw ontsnapt uit gevangenis

Hulda 'Totti' Kiel (35) (foto) uit Limbricht is zondag via een tunnel ontsnapt uit de vrouwengevangenis in Breda. Ze is voortvluchtig. De vrouw zat vast wegens poging tot doodslag op haar broer en schoonzus in augustus 2006. Ze had 8 jaar gekregen en zou waarschijnlijk over 1,5 jaar vrijkomen (ook 22 maanden wordt genoemd). Ze woonde niet meer in een cel, maar in een speciaal huis dat is bedoeld voor mensen die zich bevinden in een resocialisatieproces.

Zij groef de tunnel - onder de keuken door- op ouderwetse manier, met een lepel. Ze heeft hier klaarblijkelijk maanden over gedaan. In de tunnel werden etensresten en waxinelichtjes gevonden.
De tunnel was slechts enkele meters lang, dat was genoeg om naar buiten te komen.

In de keuken van het huis is een kelderruimte. In die kelder schroefde ze elke dag een luik met vier schroeven los. Daarna haalde ze met behulp van een eetlepel de grond onder de fundering weg.
Uiteindelijk is ze onder de fundering doorgekropen en kwam ze op de stoep naast het huis naar boven. Daar zijn enkele straattegels weggehaald. Mogelijk is de vrouw daarbij geholpen.
koepel1e 

koepel3e

Update 18 maart 2010: Helaas, Hulda is al weer gepakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook