zaterdag 12 juni 2010

Joran van der Sloot zou naar Nederland hebben willen vluchten

Volgens Peruaanse media was Joran van der Sloot na zijn vlucht uit het hotel in eerste instantie van plan om naar Nederland te vluchten.

Dat zou ook de reden zijn geweest waarom Joran een taxi naar het vliegveld Jorge Chavez zou hebben genomen met de vermeende 8100 euro op zak en creditcards op naam van Stephany. Onderweg veranderde hij echter van idee en besloot naar Chili te gaan. Achteraf gezien had hij beter wél op het vliegtuig kunnen stappen. Mogelijk vond hij het risico om op een KLM vlucht te wachten te groot. De KLM vlucht op die dag vertrok om 19:35 hr en misschien was Joran bang dat het lijk van Stephany dan al ontdekt zou zijn. (Zie ook zijn bekentenis: punt 10)
De directe KLM vlucht op Zondag 30 mei
Lima-amsterdam2

Weliswaar was er die zondag ook een KLM vlucht om kwart over 2, maar dat vereiste een overstap in Panama City die avond. Lufthansa had een vlucht om vijf vóór 1, maar dat vereiste een overstap in Sao Paulo in Brazilië die avond. Dan was er nog een Iberia vlucht naar Madrid om 12 uur, met aansluiting naar Amsterdam, maar Joran vreesde mogelijk in Spanje opgepakt en teruggestuurd te worden. Achteraf gezien had hij inderdaad beter de KLM vlucht kunnen nemen. Hij zou dan maandag om 3 uur op Schiphol hebben gestaan, toen het lijk nog lang niet ontdekt was, maar goed, dat is nakaarten.

De Peruaanse media brachten ook nog wat andere mogelijke scenario's naar voren over de moord. Zo zou hij na zijn woedeuitbarsting omdat Stephany aan zijn laptop zat een elleboogstoot hebben gegeven ter hoogte van haar neus, om vervolgens nog wat vuistslagen op haar schedel te torpederen tot ze neerviel. Toen Joran zag dat ze nog ademde trok hij zijn shirt uit om haar daarme te verstikken, vandaar dat hij op de beveiligingsvideo met een ander shirt de kamer verlaat, aldus speculeert de Peruaanse krant Republica. (Het blijkt meer dan speculeren: Het staat in zijn bekentenis, hoewel Stephany niet in zijn laptop zat te neuzen)

Joran zal binnenkort ook door een Nederlandse officier van justitie worden verhoord over zijn nieuwe bekentenis over de verdwijning van Natalee Holloway.

Hij verklaarde het lijk van Natalee te willen aanwijzen, maar wil de plek alleen op Aruba en aan de lokale autoriteiten vertellen. Volgens de Peruanen is dit slechts een wanhopige poging om te ontsnappen aan de peruaanse cel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook