donderdag 29 april 2010

'Loverboy' Murat Ordu tijdelijk op vrije voeten | “Mr Diamond is back”

Mr Diamond is back

Loverboy Murat Ordu, die enkele maanden geleden werd veroordeeld tot vier jaar cel voor het tot prostitutie dwingen van vrouwen, heeft van justitie vrijaf gekregen zodat hij de geboorte van zijn kind kan meemaken. Dit tot grote woede van zijn slachtoffers.

Ordu maakte deel uit van een bende pooiers en loverboys. Samen met Youssef O. en broer Megmed Ordu misleidden of dwongen zij vrouwen tot prostitutie in Amsterdam, Den Haag, Alkmaar en Utrecht. Het zou gaan om meer dan twintig vrouwen.

Naar nu blijkt heeft het Amsterdamse gerechtshof hem strafonderbreking verleend in verband met 'persoonlijke omstandigheden'. Het betreft hier de geboorte van zijn kind. Hij is nu vrij in afwachting van zijn hoger beroep op 16 juli.Volgens Leendert Verhij van het Amsterdamse gerechtshof hoeven we ons geen zorgen te maken want Murat is niet veroordeeld voor mensenhandel van zeven vrouwen naar van twee vrouwen.

Gerechtshofpresident Leendert Verheij:
'We hebben niet te maken met een 2e Saban Baran'
'Murat is veroordeeld voor mensenhandel van 2 vrouwen dat is aanzienlijk minder dan 7 vrouwen'
Je gaat je dan natuurlijk onwillekeurig afvragen wanneer dat kind is verwekt, gezien het feit dat de broers al in november 2008 gearresteerd werden. Nou, simpel, Murat werd in afwachting van zijn zaak al eerder, op 15 juli 2009 vrijgelaten. Pas op 23 december 2009, bij zijn veroordeling, moest Murat weer de cel in. Maar hoe lang heeft hij daar nou eigenlijk gezeten? Feit is dat hij op 2 februari al weer aan het chatten was op 'Turkish place' (foto)

Inmiddels maakt Murat als 'Mr. Diamond' ook weer furore op de netwerk sites zoals partyflock (foto) en hyves.

Justitie verzuimde om zijn slachtoffers en getuigen in te lichten. Twee slachtoffers van de loverboy, die doodsangsten uitstaann omdat ze denken dat O. wraak zal nemen, hebben een advocaat in de arm genomen en bezwaar tegen de vrijlating gemaakt bij justitie.

Mr Diamond al langer vrij?
Dat moge zo zijn, maar dat is natuurlijk niet het enige bezwaar: Terwijl een normale pappa twee dagen vrijaf krijgt voor zijn pasgeborene mag een gestoorde crimineel dik twee maanden zijn cel verlaten.

Update: Naar nu blijkt is de reden voor zijn verlof niet het aanstaand vaderschap maar zijn doodzieke moeder.

Ook mensenhandelaar Saban B. werd vorig jaar vrijgelaten wegens een geboorte. Hij vluchtte direct naar Turkije.

Update 16 juli 2010: Murat Ordu moet van het Hof weer achter de tralies.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook