dinsdag 27 januari 2009

Uitspraak 40 maanden cel voor loverboy/pooier

Voor mensenhandel, het medeplegen van verkrachtingen en het bedrijven van seks met een meisje jonger dan zestien jaar is Kampenaar P.M. (22) dinsdag veroordeeld tot veertig maanden cel.

Dat betekent een halvering van de twee weken geleden geformuleerde eis. Anders dan de officier van justitie vindt de rechtbank het bij twee gelegenheden met geweld dwingen tot ontucht niet bewezen. De aanklager had zeven jaar cel geëist. Volgens de rechtbank moest het destijds vijftienjarige meisje uit Kampen van M. met meerdere mannen naar bed. In een verklaring bij de politie had het meisje gesteld dat ze in opdracht van M. met vijftig mannen het bed heeft moeten delen. Eén van die mannen was de 26-jarige E.A.S. Na zijn aanhouding heeft S. drie dagen in voorarrest gezeten. sinds hij werd vrijgelaten, is hij spoorloos. Zijn strafzaak werd om die reden twee weken geleden bij verstek veroordeeld. Na een eis van zes jaar werd S. dinsdag veroordeeld tot twee jaar. De twee mannen moeten het meisje samen 6500 euro smartengeld betalen. De strafzaken tegen twee andere verdachten moeten nog dienen.

Tijdens de zitting  op 13 januari hoorde P.M. voor de rechtbank in Zwolle zeven jaar cel tegen zich eisen. Hij werd ervan verdacht een 15-jarig meisje tegen haar zin seks te laten hebben met vijftig verschillende mannen. Eén van zijn ‘profiterende’ vrienden, de dakloze E.A.S. (26), moet wat het Openbaar Ministerie betreft vijf jaar achter de tralies.

De ‘loverboy-zaak’ staat vol met tegenstellingen. Het Kampense meisje verklaarde eerder dat ze tussen april 2007 en begin 2008 een relatie had met ‘Emra’, zoals ze hem volgens haar verklaring moest noemen. Al snel moest ze in ruil voor sigaretten en drugs het bed delen met vrienden van M. “Ik deel alles met mijn vrienden, dus ook mijn meisje”, zou hij tegen haar hebben gezegd.M. op zijn beurt verklaart dat het hele verhaal is verzonnen. Hij zou één keer met het meisje naar bed zijn geweest, maar dat was vrijwillig. “Ik ben sinds ik vast zit zit erg geschokt, maar ik geloof in gerechtigheid”, verklaarde hij tijdens de zitting. Volgens hem was er nooit sprake van een relatie en hebben hij en het slachtoffer elkaar slechts zes of zeven keer gezien. Zijn advocaat Van Faassen pleitte voor vrijspraak. Het meisje zou volgens vriendinnen al vroeg bezig zijn geweest met seks en al op haar veertiende een trio hebben gehad. Ze ging in behandeling bij een psycholoog en juist die zou hebben geconcludeerd dat de Kampense te maken had met een loverboy, om volgens de raadsman vervolgens druk uit te oefenen om aangifte bij de politie te doen.Toch was het slachtoffer in haar verklaringen gedetailleerd over een aantal voorvallen waarbij zij seks met anderen moest hebben, terwijl ‘Emra’ daarbij aanwezig was. Meerdere malen zou daar op gewelddadige wijze ene ‘Rasta’ bij betrokken zijn geweest, de bijnaam van de eerder genoemde E.A.S. De officier van justitie zag dan ook voldoende bewijs om M. te veroordelen voor mensenhandel, uitbuiting en verkrachting.

Update 24 december 2009

 In hoger beroep werd het 2 jaar celstraf en 4000 euro boete

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: