woensdag 4 november 2009

Hoger beroep gijzeling Almelo

Ahmet O., de man die in juni vorig jaar een wethouder van de gemeente Almelo en vier anderen tegen hun wil vasthield in het stadhuis, gaat in hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank in Almelo. Dat liet zijn advocate Mayke Goris woensdag weten. De rechtbank veroordeelde Ahmet O. vorige week tot een celstraf van negen jaar.

O. hield de wethouder en de ambtenaren urenlang onder schot in het Almelose stadhuis. Hij zou dat hebben gedaan uit wanhoop over zijn financiële situatie. De man vindt zelf dat de gemeente hem onrechtvaardig heeft behandeld, wat bij hem tot extreme stress leidde. Na ongeveer vijfenhalf uur gaf O. zich over en kon iedereen ongedeerd weg.

Advocate Goris is het niet eens met het oordeel van de rechtbank dat O. toerekeningsvatbaar was op de dag van zijn daad. Verder vraagt Goris het gerechtshof in Arnhem om, meer dan de rechtbank, rekening te houden met de voorgeschiedenis van haar cliënt. O. had veel strijd gevoerd met de gemeente om de vereiste vergunningen te krijgen voor zijn grand café.

Negen jaar is een absoluut debiele straf. Er zijn er die voor moord of doodslag minder hebben gekregen.
Als hij urenlang een vrouw had gegijzeld en verkracht, dan was hem waarschijnlijk alleen verkrachting ten lastte gelegd en had hij misschien 3 jaar gekregen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook