maandag 25 januari 2010

Uitspraak: 10 jaar voor coldcase moord in Rotterdam

De rechtbank in Rotterdam heeft Anwarali D. (42) veroordeeld tot 10 jaar cel voor de moord op Hans Schouten (56) in Rotterdam op 9 november 1991. De uitspraak is conform de eis.

Schouten werd op 12 november 1991 dood aangetroffen in een woning aan de Rotterdamse Willem van Boelrestraat. De man bleek slachtoffer van een misdrijf, mogelijk een roofmoord. Uit het huis werd namelijk een aantal bezittingen meegenomen, waaronder een gouden ketting, een videorecorder en een schilderij. De auto van Schouten werd enkele weken later teruggevonden.

De politie hield in 1991 een groot onderzoek maar kon de dader niet achterhalen. Een zogenoemd coldcaseteam van de politie boog zich vorig jaar over de oude moordzaak, die ook aandacht kreeg in het tv–programma Opsporing Verzocht. Daarin bleek dat Schouten een dubbelleven leidde. Zo hield hij er in het geheim sm–contacten op na. Mede op basis van tips in de uitzending kon de politie in april Anwarali D. aanhouden.

D. gaf ter zitting toe dat hij in de woning van zijn slachtoffer is geweest. Hij zou seksuele contacten met Schouten hebben onderhouden. Het slachtoffer werd vastgebonden aan de enkels en polsen. Hij werd met zeventien steekwonden levenloos gevonden. „Dat heb ik niet gedaan. Toen ik wegging was hij nog springlevend", aldus D. ter zitting. Volgens eigen zeggen heeft hij Schouten slechts twee keer „geprikt" omdat hij zich naar eigen zeggen schaamde voor die contacten. D. werd eerder veroordeeld omdat hij in Amsterdam iemand vastbond en beroofde.

Update 13 december 2010: In hoger beroep werd het opnieuw 10 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook