vrijdag 19 november 2010

Medewerkster NFI vrijgesproken

Sabrina T. (32), een ex administratief medewerkster van het NFI, is door de rechtbank in Den Haag vrijgesproken van het bewust verduisteren van DNA-materiaal. Het Openbaar Ministerie had een half jaar gevangenisstraf geëist.

Sabrina T. zou op 19 februari vorig jaar een pakketje met sporen, die waren afgenomen uit het wangslijm van haar partner, hebben verduisterd. Het beveiligingssysteem van het kantoor van het NFI in Rijswijk had de bewegingen van de vrouw op die bewuste dag geregistreerd. Haar voormalige collega's hadden verklaard dat zij al enige tijd opmerkelijk veel aandacht aan de binnenkomende DNA-zendingen had besteed en ook hielp bij het controleren daarvan, werk dat niet tot haar takenpakket behoorde.

Op de bewuste datum werd ze door de strenge beveiliging aan de hand van haar personeelspas getraceerd toen ze zich met het bewuste DNA-materiaal door het gebouw bewoog. De DNA-sporen belandden vervolgens bij het afval.Zij probeerde tevens het DNA materiaal van haar vriend te vervangen door DNA van een ander.

Volgens haar advocaat was er een alternatief scenario mogelijk waarin collega's van T. haar personeelspasje zouden hebben gebruikt om haar "een hak te zetten”. De verdachte ontkent elke betrokkenheid en zei zich niet te kunnen herinneren dat ze haar pasje op die dag uit het oog is verloren. 

Volgens de rechtbank was er echter onvoldoende bewijs, dat zij zich schuldig gemaakt heeft aan strafbare feiten.

T.'s partner was verdachte in een geweldsdelict. Nadat zijn DNA-materiaal bij het NFI was verdwenen, werd bij hem een nieuwe test afgenomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook