dinsdag 14 september 2010

Uitspraak: Vijftien jaar cel voor gekwalificeerde doodslag op Tomas van Lierop

Thomas van Lierop
Een man (21) uit Almere is vandaag door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot vijftien jaar gevangenisstraf wegens gekwalificeerde doodslag op Thomas van Lierop (51). De eis was 18 jaar.

Thomas van Lierop werd op 23 november 2009 dood aangetroffen in een park in Lelystad. Dader en slachtoffer kenden elkaar via een chatsite en kregen tijdens een ontmoeting op 17 november ruzie. De Almeerder gaf tijdens de behandeling van zijn zaak toe dat hij de man had neergestoken en er met zijn portemonnee vandoor was gegaan. Omdat er volgens het OM geen sprake was van kalm beraad werd geen moord ten laste gelegd, maar gekwalificeerde doodslag. Direct na de steekpartij nam de Almeerder meerdere malen geld op met de pinpas van het slachtoffer.

Volgens de Almeerder was er ruzie ontstaan omdat het slachtoffer had gedreigd compromitterende videobeelden over hem op internet te zetten. Die beelden werden echter nooit aangetroffen. De man werd kort nadat het lichaam was gevonden, aangehouden. Hij heeft ruim negen maanden in voorarrest doorgebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook