dinsdag 8 juni 2010

Eis: 22 jaar in hoger beroep voor doodsteken Patrick Groeneveldt

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag voor het gerechtshof in Den Haag 22 jaar celstraf geëist tegen Erwin H. (43) uit Albrandswaard wegens het doodsteken van Patrick Groeneveldt (38) op 9 maart vorig jaar in Rotterdam-Hoogvliet.

H. viel samen met twee anderen de woning van Groeneveldt binnen. Zij wilden hem een lesje leren omdat Groeneveldt een aantal vrouwen zou lastigvallen. De verdachte en het slachtoffer zouden elkaar hebben gekend. H. nam twee messen mee, een medeverdachte had een knuppel bij zich, aldus het OM. Justitie gaat dan ook uit van moord.

H. zei tegen het hof dat hij uit noodweer handelde. Hij vertelde dat hij niet wist wat ze precies bij de woning gingen doen, maar dacht dat het te maken had met het verwijderen van een foto van een computer. Omdat hij dacht dat zijn slachtoffer een vuurwapen pakte, stak hij drie keer op hem in. Dat verhaal gelooft justitie niet.

De rechtbank in Rotterdam veroordeelde Erwin H. eind vorig jaar tot achttien jaar celstraf. Het OM eiste destijds twintig jaar. Hij was amper twee jaar op vrije voeten. In 1999 werd hij al eens veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7,5 jaar. H. werd destijds veroordeeld voor een steekpartij met fatale afloop.

Het hof doet over twee weken uitspraak. Op 22 juni krijgt hij 20 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook