vrijdag 10 oktober 2014

Scholier doodgestoken in Voorburg

Scholier Wesley Hoek(15) uit Den Haag die eerder vandaag werd neergestoken op het Corbulo College in Voorburg door een medescholier is aan zijn verwondingen overleden. Anthony D. (16)  uit Rijswijk is aangehouden.

De steekpartij vond rond 13.30 uur plats voor het fietsenhok van het college, na een ruzie met medescholieren. Hulpdiensten probeerden het slachtoffer ter plaatse te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

Terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over het slachtoffer, was een zoektocht gaande naar de vermoedelijke verdachte, waarvan de identiteit al snel bekend was. Hij is korte tijd later aangehouden.

Volgens de advocaat van Anthony werd deze door het slachtoffer en anderen al ca. 8 jaar gepest. Hij zou voor de steekpartij nog bij de schoolleiding hebben geklaagd.

Anthony’s leven bestond uit school, een bijbaantje bij Albert Heijn en computeren. Hij werd door de groep pestters ook bij de Albert Heijn getergd, werd soms opgewacht door 8 man. Diverse hulporganisaties waren op de hoogte, inclusief de wijkagent maar volgens de moeder van Anthony ‘kon niemand iets doen’Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook