woensdag 15 april 2009

In de boeien om tekening naakte vrouw | Politie rijdt fietser aan

naakttekening Cor Spinhoven, de eigenaar van een hengelwinkel op de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam, is door de politie gearresteerd omdat hij een tekening van een naakte vrouw niet uit zijn etalage wilde verwijderen.
Spinhoven was al eerder door de politie gewaarschuwd maar trok zich daar niets van aan. Dinsdagavond werd hij gearresteerd door de politie. Omdat de politie zeer grote haast had om deze gevaarlijke crimineel op te sluiten, reden ze met 80 km/uur door de stad in het arerstantenbusje en reden vervolgens een fietser aan. Vijf uur later werd hij weer vrijgelaten.

Vandaag kwam de Officier van Justitie tot de conclusie dat er geen sprake was van een strafbaar feit. Volgens AT5 gaan justitie en politie excuses maken.

Het zou beter zijn als daar ontslagen zouden vallen. Relschoppers die een transsexueel in Utrecht wegpesten, daar kan de politie klaarblijkelijk niemand aanhouden maar een gewone middenstander met een onschuldige tekening, die kan wél gearresteerd worden.

De poster is er een van C.J.W. rod designer, een bedrijf voor door Spinhoven handgebouwde hengels. OK vooruit dan, ook nog even een fotootje van zijn reclame campagne. Klaarblijkelijk heeft de man als passie vissen én vrouwen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook