dinsdag 27 januari 2015

Tweede arrestatie dood Les Strijder

De politie heeft vandaag een man (34 uit Warnsveld als tweede verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Les Strijder (53) uit Ede in 2002.  Vorige week werd al een man (36) uit 't Harde aangehouden.
Les Strijder is mogelijk slachtoffer geworden van antihomogeweld. Hij werd op 22 november 2002 's nachts rond 04.30 uur dood aangetroffen op de parkeerplaats De Bosberg bij Hilversum, destijds een ontmoetingsplaats voor homoseksuele mannen.

Strijder lag in de berm naast zijn auto, waarvan de motor nog draaide. Hij leek te zijn overleden aan een hartaanval en het onderzoek werd al snel gesloten. Het bleef echter onduidelijk waarom Strijder op De Bosberg was.

Pas onlangs werd door een anonieme tip duidelijk dat Strijder mogelijk slachtoffer was geworden van een misdrijf. De politie ging daarna op zoek naar twee broers die wellicht iets te maken hebben gehad met zijn dood.

Het zogeheten 'coldcaseteam' van de politie doet nog onderzoek naar twee andere mensen die volgens de tipgever ook aanwezig waren bij de parkeerplaats.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook