vrijdag 11 november 2011

Lichaam verdwenen Farida Zargar gevonden

Het lichaam van de sinds 5 augustus 2010 verdwenen Farida Zargar (22) is vanmiddag bij een grote zoekactie in het Mallebos in Spijkenisse mogelijk gevonden. Het gevonden lichaam mist een voet. Er moet nog worden vastgesteld of het daadwerkelijk om Farida Zargar gaat. Het lichaam werd gevonden op een plek die werd aangewezen door verdachte Patrick S. (34)

Woensdagochtend werd er al gezocht onder de schuur van de verdachte in zijn tuin. Daarbij werd toen al een voorwerp gevonden, waarvan het OM nu heeft gemeld dat dat een voet was.

Farida Zargar wordt sinds 5 augustus vorig jaar vermist. Zij vertrok die dag aan het einde van de middag van haar werk en is sindsdien spoorloos. Justitie gaat ervan uit dat de vrouw niet meer in leven is.

Patrick S.  wordt verdacht van ontvoering dan wel diefstal met de dood tot gevolg. S. kwam in beeld als verdachte in deze zaak nadat hij was opgepakt voor verboden wapenbezit en bedreiging. Naar aanleiding daarvan werd de woning in de Venusstraat doorzocht.

Daarbij werden onder meer een tas en het paspoort van de vermiste vrouw gevonden. Woensdag startte de politie een nieuw onderzoek (na een tip bij "Meld Misdaad Anoniem") en een graafactie in de tuin van de verdachte, waarbij de voet werd gevonden.

Patrick S. is de halfbroer van Jos van der V. (41) die in 2000 zijn ex-vriendin, de Ierse Roma Lonergan (27) uit Zwartewaal, met een zakmes afslachtte.

Hij begroef haar vervolgens die nacht in zandwingebied De Put. Omdat zijn auto daarna in het zand vastliep, schakelde hij een takelbedrijf in. Toen de chauffeur enkele dagen later van de vermissing van Roma hoorde, kreeg hij argwaan en tipte hij de politie.

Met speurhonden werd het lichaam gevonden. Hij werd 29 november 2001 veroordeeld tot 6 jaar.
Van der V. krijgt binnenkort verlof.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook