donderdag 9 juni 2011

NFI gooide organen van mogelijk vermoorde baby weg

Volgens het particuliere forensisch onderzoekscentrum IFS heeft het Nederlands Forensische Instituut (NFI) de organen van de vrijwel zeker vermoorde baby’s van Anita C. uit Geleen weggegooid.

Het IFS werkt samen met forensisch patholoog Danny Spendlove, die onlangs voor het OM contraonderzoek deed in deze zaak. Staatssecretaris Teeven van Justitie is door IFS over het schandaal geïnformeerd.

Spendlove werd bij het onderzoek betrokken omdat het NFI geen doodsoorzaak kon vinden. Justitie verdenkt de moeder, Anita C. ervan haar drie kinderen na de geboorte te hebben omgebracht.

Volgens Selma Eikelenboom, de directeur van het IFS, merkte Spendlove tijdens hersectie op het laatst overleden kind van Anita C. dat de inwendige organen waren verdwenen. “Pathologisch anatoom Spendlove constateerde dat de baby waarschijnlijk door verstikking is omgebracht en wilde dat met onderzoek op de organen verifiëren. Er was echter niets meer in het lichaam aanwezig, het NFI had de organen verwijderd.”

Het NFI ontkent dat de organen zijn weggegooid of zoekgeraakt. “Wat er was, is verwerkt voor nader onderzoek, alles is overgedragen aan Spendlove of teruggeplaatst in het lichaam. Niet vergeten moet worden dat deze patholoog het nog eens maanden later onderzocht toen het nog meer veranderd was.”


Update 9 juni 2011: De expertise van Spendlove wordt plots in twijfel getrokken omdat hij misbruik van de beschermde titel forensisch patholoog zou hebben gemaakt. Spendlove is ook verhoord over valsheid in geschrifte.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook