woensdag 24 december 2014

Verdachte Passageproces in Istanbul doodgeschoten.

Ali Akgun, een van de hoofdverdachten  in het Passageproces, is in Istanbul geliquideerd.

Ali Akgun, die volgens het Openbaar Ministerie meerdere liquidatieopdrachten gaf en nauw samenwerkte met Willem Holleeder en Dino Soerel, werd afgelopen zaterdag  20 december in zijn auto doodgeschoten.

Ali’s Nederlandse advocaat Nico Meijering wil geen commentaar geven. Ali Akgun was op vrije voeten omdat hij door de rechtbank in eerste instantie was vrijgesproken. Hij week daarna uit naar Turkije, dat geen uitleveringsverdrag heeft met Nederland.

Omdat het OM in hoger beroep ging, hing Akgun nog altijd een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd. De Turk zat in Nederland lang in voorlopige hechtenis, onder meer in de extra beveiligde inrichting in Vught.

Uit protest tegen zijn opsluiting, ramde Ali’s broer met een auto de toegangspoort. Volgens twee kroongetuigen stelde Ali Akgun lijsten op van mensen die moesten worden vermoord. Onder de slachtoffers is Nedim Imac, voorzitter van een Amsterdamse-Turkse voetbalclub. Ali Ekber (Ali) Akgün was ooit getalenteerd voetballer, die speelde in de Turkse club Türkiyemspor. De voorzitter van die club, Nedim Imaç, is in 2007 in Amsterdam-Osdorp geliquideerd. Volgens Peter la Serpe, de eerste kroongetuige in het monsterproces Passage, zat Akgün achter die moord.

De liquidatie van Akgun gebeurde volgens Turkse nieuwssites op de Istinye Bair-straat, in de wijk Maslak in het noorden van Istanbul. Waarschijnlijk waren er twee daders die in een auto zijn ontkomen. Voorbijgangers trachtten hulp te bieden aan de hevig bloedende Ali Akgün, maar hij stierf ter plaatse

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook