woensdag 24 december 2014

Uitspraak: 7 jaar in hoger beroep voor doodschudden baby

Een  man (32) uit Almere is vandaag in hoger beroep veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf, omdat hij zijn twee kleine baby's door elkaar schudde. Eerder kreeg hij nog 9 jaar cel.

  De man schudde eerst in mei 2012 zijn zes weken oude zoontje heen en weer, waarna het kind 17 juni overleed aan het 'shaken baby syndroom'. In september 2013 deed hij hetzelfde met zijn pasgeboren dochtertje, maar het meisje overleefde dat.

  Het gerechtshof vindt, net als de rechtbank eerder, dat bewezen is dat de man doodslag pleegde op zijn zoontje en poging tot doodslag op zijn vijf weken oude dochtertje. Maar het hof legt een lagere straf op omdat de man zelf ook lijdt onder wat er is gebeurd. De aanklager in hoger beroep had juist geëist dat de man opnieuw negen jaar cel zou krijgen.

  De man werd opgepakt nadat zijn zoontje in het ziekenhuis overleed met de onmiskenbare kenmerken van een 'shaken baby'. Hij was de enige die het schudletsel kort daarvoor kon hebben veroorzaakt, gelooft het hof. Hij werd in afwachting van het onderzoek vrijgelaten, waarna zijn vrouw in 2013 een tweede kindje baarde. Toen ook dit meisje in het ziekenhuis belandde werd de man weer opgepakt.

  De man zegt dat hij niet weet of hij het gedaan heeft, omdat hij zich niets van het schudden herinnert. Zijn vrouw en familie staan achter hem.

  Van het meisje is nog onzeker of zij blijvend letsel opliep. Ze werd eerst uit huis geplaatst, maar is inmiddels terug bij haar moeder.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook