donderdag 8 mei 2014

Dochtertje van vermoorde vrouw in Cambodja overleden

Dana, het anderhalf jaar oude dochtertje van de vermoorde Nederlandse Daphna Beerdsen (31) is gisteravond in het ziekenhuis in Bangkok aan haar verwondingen overleden.

Dana onderging de afgelopen dagen drie operaties in een poging de zwelling van de hersenen te verminderen. Alle medische hulp heeft toch niet mogen baten.

Daphna Beerdsen werd op 28 April dood gevonden in haar huis in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom-Penh. Ze bleek omgebracht met messteken. Naast haar lag haar zwaargewonde dochtertje. De twee bleken aangevallen te zijn door de zwerver Chea Phin (35) die de fiets van Beerdsen probeerde te stelen. Toen de vrouw om hulp schreeuwde, stak hij haar dood met een schroevendraaier. Ook viel de man de kleine Dana aan. 

"De Nederlandse heeft haar kindje in de armen genomen en willen beschermen", vertelde politiewoordvoerder Kirth Chantharith eerder. "De verdachte ging Daphna te lijf en stak haar zesmaal met zijn schroevendraaier. Hij beweert dat het niet zijn intentie was om ook de baby te raken. Of dat waar is, moet uit nader onderzoek blijken. Het kan heel goed dat hij ook het kind wilde doden, omdat het wellicht hard huilde."

De dader werd vrij snel na de gruwelijke moord opgepakt bij de Wat Botum pagode, waar hij ook woonde en heeft volgens de politie bekend. Hij liep tegen de lamp nadat mensen hem hadden gezien met Daphna's handtas en laptop, spullen die hij tevoren niet had.

Phin was net vrij uit de gevangenis. Hij zat in 1997 vast voor diefstal en kreeg in 2007 een straf van 7 jaar voor  een overval.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook