woensdag 24 juni 2009

Vijftien jaar eis tegen ‘Paja’ en ‘Bato’ voor liquidatie Miranovic

paja Het Openbaar Ministerie heeft vandaag voor de rechtbank in Haarlem vijftien jaar cel geëist tegen Maruf 'Paja' Mrzic (53) (foto) en Milos 'Bato' Petrovic (51). Volgens de OvJ zijn beide mannen uit het voormalig-Joegoslavië mede verantwoordelijk voor de liquidatie van drugshandelaar Srdjan ‘Serge’ Miranovic (41) op 12 januari 2006 in de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica.

Volgens justitie was de moord het gevolg van de strijd in de Amsterdamse onderwereld tussen de groepen rond Willem Holleeder en de Servische crimineel Sreten Jocic. Luka Bojovic zou de schutter zijn.

Het ‘bewijs’ komt voor een belangrijk deel van een kroongetuige, die heeft verklaard dat P. de opdracht heeft gegeven voor de liquidatie van Miranovic. Deze getuige wordt inmiddels beschermd door Justitie. Verder zou M. geregeld met Holleeder hebben getelefoneerd over het uit de weg ruimen van de “vijand”.

De advocaten van Maruf en Bato komen morgen en overmorgen (vrijdag) aan het woord.

Paja en Bato werden februari 2008 in hun cel gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op Miranovic. Nadat Paja echter zijn straf voor het afpersen van Endstra had uitgezeten, was er niet genoeg bewijs tegen hem in de liquidatiezaak om hem in voorarrest te houden. Zodoende is Paja – ondanks de aanklacht- sinds zomer 2009 weer op vrije voeten. Bato Petrovic zat een celstraf uit wegens drugshandel.

Luka Bojovic, is in Servië aangehouden vanwege een ongerelateerde zaak en zal niet worden uitgeleverd omdat Servië geen Serviërs uitleverd aan andere landen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook