vrijdag 21 november 2014

Uitspraak: Pool krijgt taakstrafje voor doodrijden van een opa, oma en kleinkind

mr. A.K. Kleine
de rechter mr. A.K. Kleine
De Pool Sebastian D. (33) is door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur voor het veroorzaken van ongeluk in Meijel, op 19 Mei 2013 waarbij drie mensen om het leven kwamen. De OvJ had 15 maanden cel geëist.

  Door het ongeval kwamen vorig jaar mei drie familieleden – Riek Hanssen (64), haar echtgenoot Sjraar Hanssen (67) en hun kleindochter Ize Derijks (2) - om het leven. De rechtbank acht bewezen dat de Pool zijn auto niet onder controle had, ging slingeren en uiteindelijk op een fietspad terecht kwam en de slachtoffers doodreed. Niet bewezen vindt de rechtbank dat hij veel te hard heeft gereden.

  Uit frustratie over de uitspraak gooide de vader van het doodgereden meisje een stoel naar de rechter. Jammergenoeg mistte die doel.

  De officier van justitie tekent hoger beroep aan. Die schermt met het politieonderzoek waaruit zou blijken dat de man zeker 120 kilometer heeft gereden. Ter plekke geldt een maximum snelheid van 80 kilometer per uur.

  De rechtbank probeert haar gekluns hier uit te leggen. Een goed vonnis zou geen uitleg nodig hebben, maar kortweg komt het erop neer dat Sebastian D ook met 130 de bocht goed zou hebben moeten kunnen nemen en niet met zijn telefoon bezig was… dus dan mag je gewoon 3 mensen doodrijden.

  Of hij is wél schuldig aan het doodrijden.. en dan verdient hij  een fatsoenlijke straf, óf hij is niet schuldig… en dan verdient hij geen straf

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook