vrijdag 20 mei 2011

Gevangene Nieuwegein dood onder verdachte omstandigheden

 In de gevangenis van Nieuwegein is deze week een gedetineerde (35)  onder verdachte omstandigheden overleden. Dat zegt althans een medewerker van de gevangenis die liever anoniem wil blijven tegen RTV Utrecht.

De dakloze man had hartproblemen en het gevangenispersoneel was daarvan op de hoogte. Zijn advocaat heeft meerdere keren aangegeven dat zijn cliënt extra medische zorg nodig had. Hij zou op een wachtlijst hebben gestaan om geopereerd te worden.

Toen de man afgelopen week 's nachts onwel werd en om hulp riep, kreeg hij volgens de tipgever alleen een kalmeringstabletje. De advocaat van de man zegt dat de directie hem heeft gemeld dat de gevangene waarschijnlijk voor middernacht is overleden en dat hij de volgende morgen dood in zijn cel is gevonden.

De tipgever zegt echter dat de man rond 7.00 uur 's morgens nog op zijn celdeur heeft gebonsd. De advocaat van de overleden man is geschokt en gaat maandag aangifte doen van nalatigheid en dood door schuld. Het ministerie van Veiligheid en Justitie ontkent dat de man om hulp heeft geroepen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook