vrijdag 30 juli 2010

Uitspraak: 15 en 5 jaar voor moord op Joyce Feenstra in hoger beroep

Joyce Feenstra
joyce-feenstra
De zussen Troeta W. (33) en Amalia W. (23) uit Ridderkerk zijn in hoger beroep door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot 15 resp 5 jaar cel voor de moord op de zwangere Joyce Feenstra (23) op 7 juli 2007. De twee vrouwen hebben hun best gedaan de moord eruit te laten zien als een zelfmoord.

De oudste zus dwong het slachtoffer een afscheidsbrief te schrijven en medicijnen en bleekwater in te nemen. Vervolgens moest ze met een touw om haar nek ergens op stappen. Uiteindelijk wurgde de vrouw het slachtoffer. De jongste zus was volgens het hof steeds in de woning van het slachtoffer aanwezig en deed niets om de dood van de vrouw, die vijftien weken zwanger was, te voorkomen. De vrouwen waren zo gewiekst om een colablikje en een asbak met sigarettenpeuken mee te nemen, om hun betrokkenheid bij de moord te verhullen.

Aanvankelijk gingen de vrouwen naar het huis van de 'rivale' om met haar te praten. De oudste zus vermoedde dat de vrouw al jaren een verhouding had met haar man, Jack van T. Uit angst haar man en stiefdochter kwijt te raken, besloot ze uiteindelijk de Ridderkerkse uit de weg te ruimen.

De rechtbank veroordeelde de oudste zus ook al tot vijftien jaar, maar sprak Amalia vrij. Het hof vindt nu echter dat Amalia medepleegster van de moord is. Het hof heeft aan de straf voor Troeta niets willen veranderen, mede omdat Troeta weigert mee te werken aan psychisch en gedragskundig onderzoek.

Goed dat zus Amalia nu ook is veroordeeld, maar 15 en 5 jaar blijft zeer weinig voor deze gruwelijke moord. Amalia zit echter nog niet in het gevang. Zij was niet op de zitting aanwezig en is nu officieel 'voortvluchtig'.

Update 2 augustus 2010: Amalia W. heeft zich in het bijzijn van een aantal familieleden gemeld op het hoofdbureau van politie in Breda.
Update 22-5-2011: In de TV serie 'Van God Los' wordt de moordzaak verfilmd. Georgina Verbaan speelt daar de rol van 'Tilly' (Troeta)
Update 23-5-2011: In 'Moordvrouwen' van Jessica Villerius vertellen Troeta en Amalia hun verhaal.
Overigens was het ongeboren kind van Joyce niet van de man van Troeta.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook