zaterdag 24 juli 2010

Dode bij (eigenlijk: vóór) gasexplosie in Veldhoven

Linda in gelukkiger tijden
Bij een gasexplosie en de daaropvolgende uitslaande brand in een tussenwoningwoning aan de Boekweitstraat 21 in Veldhoven is zaterdagmorgen de bewoonster Linda de Graaf (30), om het leven gekomen. De bewoner van de woning, Joost de G. (33), is door buren uit huis gehaald en is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar de politie hem heeft aangehouden. De toestand van de man toestand is niet kritiek. Volgens de buren die hem uit huis haalden lag de vrouw 'boven op bed, helemaal bedekt met bloed'. Naar verluidt werd zij aangetroffen met ingeslagen schedel. Haar man, Joost de G. is de zanger van de hardcore R&R band 'Discipline'.

De politie houdt 'uitdrukkelijk' rekening met een misdrijf. De aangehouden man zou de explosie mogelijk bewust hebben veroorzaakt vanwege relatieproblemen.

Twee kinderen die in het huis wonen, waren tijdens de gasexplosie en brand niet thuis. Het betrof een kind van de vrouw en een kind van de man, elk uit een eerder huwelijk. Het echtpaar had samen geen kinderen. Zij worden nu opgevangen bij familie. De politie gaat zondag verder met het onderzoek, dan zal er ook sectie plaats vinden.

Buurtbewoners hoorden om kwart over zeven een harde knal en zagen hoe het glas op de bovenverdieping eruit geslagen werd. De zolderverdieping van het huis zakte in en dakpannen gleden naar beneden. Na de explosie sloegen de vlammen al snel uit het dak. Het huis brandde volledig uit.

De brandweer was zaterdagmorgen urenlang aan het blussen waarbij het gaslek dat bij de explosie ontstond voor extra problemen zorgde. Naastgelegen woningen liepen rook- en waterschade op.

Update 26 juli 2010: Uit sectie is gebleken dat de vrouw al dood was vóór de brand. Zij is door geweld om het leven gekomen. De man zou een 'gedeeltelijke bekentenis' hebben afgelegd. Dat zou zowel het ombrengen van de vrouw alswel het veroorzaken van de explosie betreffen.
Update 30 juni 2010: Linda blijkt 2 dagen vóór het gebeuren al zwaar mishandeld te zijn door haar man. Zij kwam tegen verwachting vrijdag niet opdagen op de verjaardag van haar zoontje die toen bij zijn oma verbleef.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook