zaterdag 24 januari 2009

De Vries en Steve Brown krijgen klappen

Steve Brown gewond in zijn gezicht nadat Peter de Vries het autoportier tegen zijn hoofd sloeg
stevebrown[1]
Peter R. de Vries en Steve Brown zijn vandaag gewond geraakt toen er over en weer klappen vielen. De Vries en Steve Brown liggen al met elkaar jaren overhoop.

Het incident vond plaats toen de Vries bij de RAI in Amsterdam voor een stoplicht stond.

Peter's versie
Brown trok volgens de misdaadverslaggever het portier plotseling open en begon te slaan en te schoppen. De tv-presentator zou zich niet hebben kunnen verweren omdat hij vastzat in zijn veiligheidsgordel.

Omstanders wisten De Vries uiteindelijk te ontzetten. Brown zou er vandoor gegaan zijn. Peter R. de Vries doet aangifte van mishandeling. Hij liep onder meer een snijwond aan zijn kaak op. Hij verklaarde ''verbijsterd'' te zijn en sprak van ''gekkenwerk''. Volgens de Vries zouden Brown en zijn vrouw getuigen hebben bedreigd.

Steve's versie

Peter de Vries duidelijk te zien buiten zijn auto
Brown zelf beweert dat juist hij is aangevallen door de Vries. De Vries zou net gedaan hebben of hij hem filmde en toen Brown naar zijn auto kwam hem het portier in zijn gezicht gegooid hebben waardoor Brown gewond raakte. Vervolgens zou een bodyguard van Peter zich met een ijzeren staaf in de ruzie gemengd hebben. Peter was toen ook al uit de auto en had zijn gordel niet om. Dit blijkt ook uit een (erg kort) filmpje op Brown's website. Brown zou ook niet weggereden zijn maar bebloed gezicht gewacht hebben totdat de politie kwam.

De politie zal de zaak onderzoeken zodra de aangifte binnen is. Dit houdt in dat zij Brown zal horen. In eerste instantie zal hij een uitnodiging krijgen naar een politiebureau te komen.

Doet hij dat niet, dan zal de politie hem moeten halen. Om hem ook daadwerkelijk aan te houden, is toestemming nodig van justitie. Als er al een arrestatie komt, zal die dus niet op hele korte termijn plaatsvinden.

Steve Brown heeft echter inmiddels zelf aangifte gedaan.

Treffen tussen de Vries en Brown in 2007
De Vries krijgt een schop
In juni 2007 was er al een treffen tussen Steve Brown en Peter R. De Vries voor de deur van De Melkweg in Amsterdam bij de Avond van het Spannende Boek waar De Vries zou spreken. De Vries kreeg toen een schop onder zijn kont van Brown.

CampusTV volgde toen Steve Brown voor een reportage en heeft beelden van die kloppartij. Brown heeft het op De Vries gemunt sinds hij in een uitzending van het misdaadprogramma op de korrel werd genomen in een item met de verborgen camera. Overigens raakten De Vries en Brown ook toen met elkaar in gevecht, maar toen liet de Vries zich bijstaan door een paar lijfwachten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

OM blundert weer eens

Het Openbaar Ministerie in Breda heeft een  zedenzaak voor de rechter gebracht die echter al vijf jaar verjaard bleek.

De verdachte is een inmiddels 73 jarige, die in augustus 1991 in Oosterhout zijn toen tienjarige kleindochter met zijn vinger zou hebben gepenetreerd.

Volgens de huidige wetgeving is dat verkrachting. Tot december 1991 gold dit als ontucht en daarvoor is de verjaringstermijn twaalf jaar.

Het strafbare feit is daarom in 2003 verjaard. Toen het slachtoffer in 2006 aangifte deed, was de zaak dus al drie jaar verjaard, maar dat werd door niemand opgemerkt.

Pas in de loop van deze week ontdekte iemand op het Bredase parket dat er iets met de Oosterhoutse zedenzaak niet in orde was, maar het lukte niet het inmiddels 27 jarige slachtoffer te bereiken.
Die zat daarom gisteren,  bijgestaan door Slachtofferhulp, in de rechtszaal, waar ze te horen kreeg dat het Openbaar Ministerie de rechtbank vroeg om 'niet ontvankelijk' verklaard te worden.

De rechtbank spreekt zich over twee weken uit over de zaak. De verdachte ontkent overigens de ten laste gelegde feiten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook