maandag 7 september 2009

Niet genoeg PK’s tussen de oren

Op Netwerk vanavond een reportage over de onderbezetting bij de politie en ook met name bij de recherche, waardoor veel ernstige zaken, waaronder geweldsmisdrijven en bijv. verkrachtingszaken ‘op de plank’ blijven liggen.

Professor van Koppen tekent daar bovendien nog bij dat de kwaliteit van rechercheurs niet zelden onder de maat is ‘niet genoeg PK’s tussen de oren’ heet dat in politiejargon. “als je slecht betaald, krijg je mensen die daarbij passen, zo simpel is het” aldus van Koppen.

Verkrachtingszaken blijven liggen maar voor het oprollen van een wiet plantage die uiteindelijk een proefveld van de universtiteit Wageningen lijkt te zijn hebben ze wel tijd. Voor het observeren en arresteren van een cartoontekenaar hebben ze wel tijd en een man met een ACAB shirt wordt wél direct aangepakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Justitie licht graf Egmondse

Justitie heeft een graf laten lichten op een begraafplaats in Egmond aan den Hoef. Het gaat om het graf van een vrouw uit Beets (51) die in juli van dit jaar zelfmoord zou hebben gepleegd.

Na informatie uit de omgeving van de vrouw zijn bij justitie echter twijfels gerezen over de doodsoorzaak en dat er mogelijk sprake is van een misdrijf. Het Forensisch Instituut onderzoekt het lichaam van de vrouw opnieuw.

Onderzoekt het lichaam "opnieuw"? Hebben ze dat de eerste keer dan niet goed gedaan? Het onderzoek van het NFI zou toch niet af moeten hangen van al dan niet ware roddels die verteld worden? Of gaan ze nu maar wat vinden 'omdat er wat gevonden moet worden'?

Amateurs!

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook