woensdag 29 april 2009

Stenengooiers weer vrijuit

klinker2 De 5 Marokkaantjes die de twee zusjes Laura (16) en Rowan (18) uit Gouda bekogelden met straatstenen en kluiten aarde en een van hen haar fiets afpakten en naar het hoofd smeten –waarbij zij een hersenschudding op liep- staan weer op straat.

De jongens werden na zes uur op het bureau te hebben doorgebracht weer vrijgelaten. De feiten die de daders van 13, 14 en 15 jaar oud, hebben gepleegd zijn volgens een woordvoerster van het OM niet ernstig genoeg om de jongens op wettige gronden langer vast te houden. Vreemd, aangezien een cartoonist wegens tekeningen in Amsterdam 2 dagen op het politiebureau opgesloten zat.

Het OM gaat nu bepalen wat er verder met de verdachten zal gebeuren. Laura en Rowan werden maandagmiddag door het vijftal aangesproken toen ze door het Atlantispark in Gouda fietsten. "Ze stonden ons bij het bruggetje op te wachten en riepen vulgaire dingen", vertelt Laura. "Toen wij hen negeerden en Rowan geïrriteerd zuchtte, waren we opeens kapsonestrutten en kwamen ze ons achterna."

De zusjes werden ingehaald toen ze bij een wegopbreking van de fiets moesten stappen. Laura: "Daar begonnen ze met stenen en kluiten aarde gericht naar ons hoofd te gooien. Ze smeten mijn fiets keihard op mijn hoofd." De Goudse heeft ten slotte 112 gebeld, waarop het vijftal afdroop. "Een vriendin die ons stond op te wachten kent de daders bij naam en heeft meteen hun gegevens doorgegeven aan de politie. We moesten twee uur lang een verklaring afleggen.

Daarna hebben wij van de politie niets meer gehoord, ook niet of de daders zijn gepakt." Politiewoordvoerder Van Egmond bevestigt het verhaal. "De jongens hebben niets ontkend en zijn na zes uur, in overleg met de officier van justitie op vrije voeten gesteld."

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vier leden Naks Kaseko Loco nog vast

Kaseko Loco bij Pauw en Witteman, na hun vrijlating
naks-p&W
Vier leden van de Surinaamse brassband Naks Kaseko Loco die 11 april op Schiphol werd aangehouden op verdenking van drugssmokkel, blijven nog 90 dagen in voorlopige hechtenis. De vijfde verdachte, een 46-jarige Surinamer die tot vorige week in beperkingen zat, is vandaag vrijgelaten. Hij is nog wel verdachte en heeft een dagvaarding meegekregen. De overige zeventien aangehouden personen werden 13 april in de avond al vrijgelaten.

Drie van de verdachten hadden bolletjes geslikt, de vierde had drugs in een koffer verstopt. Het gaat om twee Surinaamse mannen van 30 jaar, één van 45 jaar en een vrouw van 44 jaar. De vijfde verdachte wordt verdacht van het medeplegen van het smokkelen van de cocaïne die de andere vier verdachten bij zich hadden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Aanrander ‘lokagente’ veroordeeld

sexy_politieagente Een 48-jarige aanrander is door het gerechtshof in Leeuwarden verroordeeld tot twee jaar celstraf en tbs met dwangverpleging.

De man was door het Openbaar Ministerie aangeklaagd voor poging tot verkrachting van twee vrouwen. Eén achtte het gerechtshof niet bewezen.

Volgens het OM veroorzaakte de man grote maatschappelijke onrust in Zwolle. Nadat in januari 2008 bij de politie dertien meldingen van aanrandingen waren binnengekomen, besloot de politie een lokagente in te zetten.

Toen de man haar aanrandde werd hij opgepakt en stopten de aanrandingen.

De inzet van de lokagente is omstreden. Advocaat Roel Faassen sprak diverse malen over een 'uitlokagente'.

Volgens hem ''flirtte'' de vrouw met zijn cliënt. Het gerechtshof meent echter dat zij ''Noch door haar kleding, noch door haar gedrag verschilde van de gemiddelde vrouw''.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

10 jaar cel voor kindermisbruiker

S. (81), uit Leeuwarden, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot tien jaar cel in wegens het seksueel misbruiken van kinderen.

Dat gebeurde tussen 2004 en 2008 met jongetjes in zijn flat in Leeuwarden.

De man is eerder veroordeeld voor dezelfde feiten in Amsterdam en het Friese dorp Bakhuizen.

De straf is twee keer hoger dan het Openbaar Ministerie had geëist. De rechtbank legde de man een hoge celstraf zonder tbs op, omdat zij behandeling in een kliniek zinloos acht.

''De man is nietsontziend weer in de fout gegaan. Spoedige terugkeer naar de samenleving is niet wenselijk. Kinderen moeten beschermd worden tegen hem'', aldus de rechter.

De man bekende tijdens de zitting, op 'traditionele' wijze - met snoepjes, energiedrank en geld - de vier kinderen, die toen allen jonger dan twaalf waren te hebben verleid.  S. kwam geregeld bij de families over de vloer en mocht van de ouders op de kinderen passen.

Met de kinderen zou de man onder meer aan poep- en plasseks hebben gedaan en hij zou met ze langs de hoerenbuurt in Leeuwarden zijn gegaan. Ook moesten de kinderen erotische verhalen voorlezen en dwong hij ze onderling seks te hebben.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook