woensdag 28 januari 2015

Geen straf vooor doden baby

Het Openbaar Ministerie heeft besloten dat een moeder die haar baby vermoordde niet zal worden vervolgd. De vrouw lijdt volgens het OM enorm onder haar daad en een straf voegt daar niets aan toe.


De moeder gooide haar baby vorig jaar oktober uit een raam en sprong er zelf achteraan. De baby stierf een dag later aan de gevolgen van de val, de moeder overleefde het voorval. De vrouw is volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard.
Het OM heeft ervoor gekozen om geen verplichte behandeling te eisen tegen de vrouw, aangezien de vrouw inmiddels met succes is behandeld en haar behandelaars de kans op herhaling zeer klein achten. De vrouw zou tijdens haar wanhoopsdaad hebben geleden onder een ernstige psychische stoornis, waar zij sinds de geboorte van haar kind last van had.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 8 jaar na voor doden vriendin

Michael E.(29) uit Hengelo is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot acht jaar cel en tbs wegens doodslag op zijn vriendin (25) in de nacht van 22 op 23 januari 2014

De twee waren tijdens de fatale nacht onder invloed van alcohol, wiet en cocaïne. Op het moment dat zijn vriendin sliep, sloeg E. haar en ging hij bovenop haar zitten. Daardoor stierf de vrouw.

Onderzoek wees uit dat E. op Google heeft gezocht hoe je kunt zien of iemand dood is, vervolgens is gaan slapen en pas om 16.30 uur de hulpdiensten heeft ingeschakeld. Volgens deskundigen is de vrouw gestorven aan een combinatie van buitensporig geweld en het alcohol- en drugsgebruik.

In de strafmaat neemt de rechtbank mee dat hij al eerder onder invloed geweld heeft gebruikt tegen de vrouw en dat hij haar cocaïne heeft verstrekt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man doodgeschoten in Amsterdam

Bij een schietpartij op de Wolbrantskerkweg in Amsterdam-Osdorp is vanmorgen even voor 2.30 de Ghanees Augustine Nyantakyi (37) omgekomen.
Er zou een auto zijn weggereden na de schietpartij, maar van de dader of daders ontbreekt ieder spoor. Hulpverleners hebben nog geprobeerd om de man te redden, maar hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

De Ghanees was geen bekende van de politie. Voor zover de recherche nu heeft kunnen nagaan had de man geen banden met zware criminaliteit. Maar verder is nog veel onduidelijk over zijn achtergrond en leven.

Update 29 januari 2015:
Ghanees Augustine Nyantakyi werkte sinds de opening in september in het nieuwe grand café-restaurant De Plantage bij Artis. Zo ook dinsdagavond. Hij waste de hele avond af tot hij rond tien over één vertrok naar zijn vriendin, bij wie hij de nacht zou doorbrengen op de Wolbrantskerkweg. De volgende ochtend zou hij de dochter van deze vriendin naar school brengen. Een schutter met een zwaar wapen vuurde tientallen kogels op hem af toen hij het trapje naar de centrale voordeur was opgelopen, waarna hij na vergeefse reanimatie stierf tegen het belpaneel. Twee jaar geleden kwam hij naar Nederland, in navolging van zijn vader.

Hij trouwde hier met een Ghanese vrouw en was legaal in het land. Sinds enkele maanden had hij omgang met de vrouw bij wie hij gisternacht op bezoek ging. Er zijn geen aanwijzingen dat hij iets met criminaliteit te maken had.

De politie houdt er rekening mee dat het net zoals eerder gebeurde, gaat om een persoonsverwisseling en dat Nyantaki niet het beoogde slachtoffer was. De moordenaar zou het mogelijk hebben voorzien op de bekende Marokkaanse kickbokser Aziz Kallah, vermoedt de politie. Kallah - ooit de beste vriend van de vorig jaar vermoorde oud-kickbokser Tarik El Idrissi - woont namelijk in dezelfde flat als de vriendin van de vermoorde Ghanees.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook