maandag 27 september 2010

Eis: 12 jaar voor moord op Jamila S

Tegen Meraadjhoesain S.(57) uit Amsterdam is door het Openbaar Ministerie (OM) vandaag voor de rechtbank in Amsterdam twaalf jaar celstraf geëist wegens de moord op zijn (ex)partner Jamila Sakridan (39). Zij werd op 22 november vorig jaar dood aangetroffen in een leegstaande berging van het flatgebouw waar zij woonden aan de Volendammerweg in Amsterdam-Noord.


Meraadjhoesain verklaarde tijdens de zitting onschuldig te zijn. Volgens hem kreeg hij en Jamila op de avond van 21 november ruzie. Jamila wilde naar buiten om alleen een wandelingetje te maken. Meraadjhoesain was verbaasd en wilde haar niet laten gaan. “In de hal van onze flat pakte ze mij bij mijn nek. Ze stond voor me en trok mij naar zich toe. Daardoor vielen we op de grond en kwam ik bovenop haar te liggen.” Meraadjhoesain zegt geschrokken te zijn van het voorval. Jamila besloot volgens hem buiten toch een frisse neus te halen en dit keer liet hij haar gaan.

Op de ochtend van 22 november deed Meraadjhoesain om zeven uur 's ochtends aangifte van vermissing. Volgens hem kwam Jamila  de avond ervoor niet terug van het ommetje. Ongerust heeft hij haar en familie meerdere keren gebeld. Jamila was echter niet meer te bereiken.

Het OM is echter overtuigd dat Meraadjhoesain de dader is: “Verdachte heeft met voorbedachten rade zijn vrouw van het leven beroofd. Jamila Sakridan kwam door smoren en wurging om het leven”, aldus het OM

De rechter en het OM betrapten Meraadjhoesain erop dat hij zijn verklaringen vaak verdraait en informatie achterhoudt. Zijn advocaat stelt dat dit te wijten is aan het intellectuele vermogen van Meraadjhoesain. In het Pieter Baan Centrum is uit onderzoek gebleken dat Meraadjhoesain zwakbegaafd is. Bovendien blijkt Meraadjhoesain een zeer extreem positief zelfbeeld te hebben. Dit beeld heeft zowel betrekking op zijn rol als vader als die van echtgenoot en strenggelovige moslim. Zijn zelfbeeld strookt niet altijd met de werkelijkheid. Wanneer de problemen Meraadjhoesain boven het hoofd groeien, kan hij volgens de deskundigen uit onmacht fysiek agressief worden.

De advocaat van Meraadjhoesain vroeg de rechter om zijn cliënt vrij te spreken wegens gebrek aan bewijs.

Uitspraak: 11 oktober.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook