vrijdag 23 mei 2014

Uitspraak: 10 jaar voor taximoord

De rechtbank in Rotterdam heeft de twee Antilliaanse broers Dayniel (28) en David Fidanque veroordeeld tot een celstraf van tien jaar voor de moord op taxichauffeur Gerard Denz op 29 februari 2004. Een derde verdachte, de stiefbroer, is vrijgesproken

Denz werd doodgeschoten in zijn taxi in Rotterdam. Vermoedelijk was roof het motief voor de moord. De moord kon lange tijd niet opgelost kon worden, tot een cold-caseteam zich in 2012 over de zaak boog. Belangrijk bewijs vormde de verklaring van de vrijgesproken verdachte. Hij had zijn stiefbroers als schuldigen aangewezen.

De broers werden in 2004 al tot 3 jaar cel veroordeeld voor het beroven van twee taxichauffeurs. Toen zij in 2012 gearersteerd werden, gebeurde dat ook in de gevangenis Zij zaten daar voor andere geweldsmisdrijven

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 10 jaar voor doodslag stiefzoon

Een man (34) uit Baarn is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 10 jaar cel wegens doodslag op zijn aangenomen zoontje Jonathan vd Horst (6) in februari 2013. Hij had de jongen verstikt met een kussen.

De man adopteerde Jonathan uit de vorige relatie van zijn vrouw. In februari 2013 troffen hulpverleners hem gewond aan in hun flat, samen met zijn dode zoontje en zijn dochtertje (3). De man hield zich bewusteloos, maar was dat niet. De man stelde dat het jongetje opeens niet meer reageerde en dat hij zelf daarna een zelfmoordpoging deed. De moeder van het jongetje wilde scheiden, waarop de man had gedreigd het jongetje te verstikken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook