donderdag 13 november 2008

Meisje in gezicht gesneden

In Maastricht is vanmiddag een 15 jarig meisje het slachtoffer geworden van zware mishandeling. Als ze lopend op weg is naar haar vriendje in de Maastrichtse wijk Malberg, stopt er een auto waarvan de bestuurder haar de weg vraagt. Als ze dat niet weet trekt hij jaar door het portierraam de auto in en ze voelt iets langs haar gezicht strijken.

Het meisje wurmt zich uit de auto waarop de man snel wegrijdt. Dan pas merkt het meisje, dat verstijfd van angst is, dat haar linker wang bloedt.

In het ziekenhuis blijkt dat met een scherp voorwerp, misschien een mes, een diepe snee van ongeveer 10 cm lang in haar linker wang is gemaakt. De wond is zo diep, dat het vrijwel zeker is dat het meisje er een litteken aan zal over houden (foto).

De dader is een lichtgetinte man; tussen de 20-25 jaar oud en is zo'n 1.75-1.80 meter lang.

 

Update Op 10 maart werd in het programma "Opsporing verzocht" aandacht besteed aan de zaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Geweldadige Heerengracht verkrachter gepakt

De politie in Amsterdam heeft een 35-jarige verdachte aangehouden in een geruchtmakende verkrachtingszaak. De man werd in een café in stadsdeel Bos en Lommer opgepakt, nadat hij was herkend van foto's die begin deze week werden gepubliceerd. De politie kwam de man op het spoor dankzij een tip van het beveiligingsproject Connect Actief van oud-Amsterdammer van het Jaar, Saïd Bensellam.

Het betreft een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij heeft een eerste verklaring afgelegd.
Over de inhoud daarvan zegt de politie nog geen mededelingen te kunnen doen. Eerder deze week werd het Vondelpark enige tijd afgesloten omdat de verdachte zich daar mogelijk zou ophouden.

Een 26-jarige vrouw werd in de nacht van 29 oktober in een portiek op de Herengracht verkracht en van haar tas beroofd. Daarna dwong de dader haar om honderden euro's te pinnen op het Leidseplein. Ze wist zich uiteindelijk los te rukken en enkele toeristen aan te schieten, nadat haar roep om hulp onbeantwoord was gebleven.

Dinsdag liet een politiewoordvoerder nog weten teleurgesteld te zijn dat na het vrijgeven van de foto's slechts een handjevol tips was binnengekomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Rust in vrede Marlies

marliesuitvaart Vandaag wordt in Leusden het lichaam van Marlies van der Kouwe ter ruste gelegd. De dienst begint om 1 uur in de St.Franciscus Xaveriuskerk in Amersfoort, om kwart over drie wordt zij begraven op begraafplaats Rusthof in Leusden.
Rust in vrede Marlies

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook