woensdag 22 september 2010

Man doodgestoken in Cuijk

In Cuijk (NB) is vanmiddag Deniz Sivritas (20) omgekomen als gevolg van een steekpartij op de hoek van de Botdragerdreef en de Schilderdreef. De politie die op de ruzie afkwam heeft in de buurt 2 verdachten Mishja L. (21) en zijn neef Ephraim L (27) uit Gennep, gearresteerd. Mishja L. is een militair van de luchtmobiele brigade

Het slachtoffer is nog in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen is bezweken. Aan de steekpartij -zo bleek later- ging een zedendelict vooraf. Het zedendelict werd in de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 september gemeld aan de politie door een familielid van de twee verdachten van de steekpartij.

De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de melding en de steekpartij en wilde niet verder ingaan op hardnekkige geruchten dat het slachtoffer het jonge zusje van de twee verdachten heeft verkracht. De broer van Mishaja, Josha L. (18) werd eveneens gearersteerd, wegens medeplichtigheid, maar werd later weer vrij gelaten. Hij blijft wel verdachte.

Update 3 september 2010: Justitie wil de slachtoffers vervolgen voor eerwraak.

Update 20 maart 2013:
Tegen Mishja L. (24) en zijn neef Effraïne L.(29) uit Gennep is bij de rechtbank 15 jaar geëist en tegen Mishja's jongere broer Josha 6 jaar. Volgens de officier van justitie zijn Mishja en Effraïne allebei even schuldig aan de “met militaire precisie uitgevoerde slachtpartij” met minstens 18 messteken. Josha zou medeplichtig zijn aan de moord.

Met z'n drieën zijn ze volgens de aanklager verhaal gaan halen. Daarbij namen ze een koksmes en een vleesmes mee. De fatale messteek in de halsslagader kwam volgens de officier van Mishja. Hoewel die als enige verminderd toerekeningsvatbaar werd verklaard door gedragsdeskundigen, eiste de officier dezelfde straf als tegen zijn neef. Hij moet geen strafvermindering krijgen, omdat hij de leiding nam.

De ouders van Sivritas zagen hun zoon op klaarlichte dag op de stoep vlak voor hun huis doodbloeden. “Hij heeft mijn zusje verkracht!”, schreeuwde Mishja volgens getuigen terwijl hij wegrende

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Meisje verdwenen | verdachte gearresteerd | meisje gevonden

Kaylee
kaylee
In de verdwijningszaak van het meisje Kaylee Geertsma (7) is vanochtend kort na middernacht een verdachte gearresteerd.

Kaylee verdween gistermiddag om 15.15 uur vanaf basisschool Meester Baars aan de Koninginneweg in Rotterdam-Zuid.

Sinds de verdwijning heeft de politie op meerdere plaatsen zoekacties verricht. In de woonomgeving van Kaylee is momenteel een groot buurtonderzoek gaande.

Het Korps landelijke politiediensten heeft eerder vanochtend op verzoek van de Rotterdamse politie een Amber Alert uitgegeven, pas zeventien uur na de alarmerende verdwijning. De kracht van een Amber Alert is snel en op grote schaal na een verdachte kindervermissing waarschuwen, maar de Rotterdamse politie zegt in deze zaak eerst getuigen te hebben willen horen, omdat er aan een misdrijf in de relationele sfeer wordt gedacht is er eerst met de familie en met de leerkrachten op school gesproken.  Omdat Kaylee nog steeds niet is gevonden, is vanmorgen alsnog besloten het Amber Alert-systeem in werking te laten stellen.

De politie wil niet zeggen of de gearresteerde verdachte een familielid van Kaylee is maar welingelichte bronnen delen mee dat het om de moeder van Kaylee gaat. Op vijf woonadressen zijn de afgelopen nacht huiszoekingen verricht.

Update 13.30 uur: Kaylee Geertsma is ongedeerd terug gevonden. Behalve de vannacht gearresteerde moeder is nu ook haar oma gearresteerd.
Update 24 september 2010: Inmiddels is een vierde verdachte gearresteerd: Het gaat om de vriend van de moeder. Overigens zijn de eerdere 3 gearresteerden weer vrijgelaten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook