woensdag 5 december 2012

Mishandelde grensrechter overleden

De grensrechter Richard Nieuwenhuizen (41) uit Almere die gisteren werd gemolesteerd door voetballers van 'Nieuw Sloten B1', is klinisch dood. Dat heeft de politie Utrecht gemeld, nadat eerder was gezegd dat de man was overleden. De grensrechter werd in elkaar getrapt door jongens van 15 en 16, bij de wedstrijd Buitenboys B3 tegen Nieuw Sloten B1, in Almere. Hij werd onder meer tegen zijn hoofd getrapt en is een paar uur hierna onwel geworden en naar het ziekenhuis afgevoerd. Er zitten drie jongens van 15 en 16 vast. Nieuwenhuizen flagde bijeen wedstrijd waar ook zijn zoon in mee voetbalde. De zoon was getuige van het drama Ook de Keeper werd tegen de grond gewerkt en getrapt.

De toestand van Nieuwenhuizen was sindsdien kritiek. Hij liep onder meer ernstig hersenletsel op.

De drie verdachten die nu vastzitten, komen uit Amsterdam en werden vanochtend opgepakt. Het rechercheonderzoek naar het grove geweld op het Amsterdamse voetbalveld is nog in volle gang. De politie denkt mogelijk nog meer jongens op te pakken.

Het team van Nieuwsloten gedroeg zich al vanaf aankomst aggressief tegen het thuisteam. Het kwam echter pas tot uitbarsting direct na afloop van de wedstrijd toen in een hoek de grensrechter tegen de gond werd gewerkt en er tegen zijn hoofd werd getrapt. Richard Nieuwenhuizen wist nog weg te komen maar werd opnieuw getackled en opnieuw in elkaar getrapt, waarbij hij volgens een ooggetuige 'door de nummer 8' vol tegen zijn achterhoofd werd getrapt. De nummer 8 droeg daarbij nog gewoon zijn voetbalschoenen met noppen. Aanvankelijk leek het mee te vallen maar later werd Nieuwenhuizen onwel en zakte op de dug-out in elkaar. Volgens deze ooggetuige waren er nog 3 andere spelers bij betrokken. Zelfs in de kantine –waar de jongens klaarblijkelijk gewoon werden toegelaten- werd de grensrechter nog verbaal geintimideerd door de jongens.

Het is niet de eerste keer dat spelers van Nieuw Sloten B1 aggressief gedrag vertonen:

NieuwSloten

Inmiddels is gebleken dat het team van Nieuw Sloten ook kickboxlessen kreeg 'om hun weerbaarheid te vergroten'. De desbetreffende facebookpagina is schielijk offline gehaald

Rond half zes is Richard Nieuwenhuizen alsnog overleden.

De 3 verdachte spelers zijn door hun club geroyeerd. Volgens KNVB regels mag dit maar maximaal 3 jaar.

Update 4 december 2012:
Peter de Vries -die namelijk overal verstand van heeft- zoekt de oorzaak bij het feit dat grensrechters oneerlijk zouden vlaggen en meer 'respekt' zouden moeten tonen.
Op Twitter worden al namen van de verdachten genoemd die het OM voor doodslag wil vervolgen: Yassin Dardak en Daveryon Blasse.Update 5 december:
Soortgelijke berichten als de bovenstaande berichten waren voor het Huygens College in Amsterdam-West -de school waarop twee van de daders- zaten reden om een aantal leerlingen die zich prijzend uitlieten over het tweetal, te schorsen. Hieronder een kleine (schokkende) bloemlezing:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook