maandag 19 oktober 2009

Verdachte crèchemoord Arzu Çakmakçi-Erbas vrijgelaten

De 31-jarige vrouw die wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 32-jarige Arzu Çakmakçi-Erbas, eigenaresse van de Amsterdamse crèche Moeders Schoot, komt dinsdag op vrije voeten. Ze blijft nog wel verdachte in de zaak, liet een woordvoerster van het Openbaar Ministerie vandaag weten.

De officier van justitie heeft het verzoek tot gevangenhouding ingetrokken. De zegsvrouw kon niet zeggen wat de reden hiervan is.

Gewoonlijk betekent dit dat er geen enkel bewijs is. Moordverdachten blijven standaard in voorarrest. Als ze vrijgelaten wordt is er dud geen enkel zinnig bewijs. Als het OM dan zegt dat iemand 'toch verdachte' blijft, dan is dat alleen maar omdat ze geen gezichtsverlies willen lijden.

Çakmakçi-Erbas werd op 10 augustus doodgestoken op de parkeerplaats voor het kinderdagverblijf in Amsterdam-West. De politie arresteerde eind augustus de 41-jarige Nevzat K. op verdenking van het plegen van de fatale steekpartij. Begin deze maand dacht justitie echter dat de toedracht van de moord vermoedelijk in de relationele sfeer ligt. De 31-jarige vrouw zou K. hebben aangezet tot het misdrijf omdat de crèchehoudster een affaire zou hebben gehad met haar man.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook