zondag 5 februari 2017

Neergestoken medewerker TBS kliniek overleden

De medewerker (25) van de tbs-kliniek De Kijvelanden in Poortugaal, die 3 januari door een TBS-er (44) meerdere keren met een schaar werd neergestoken, is zondag overleden.

De man - die nog maar enkele weken in de kliniek  werkte - werd met de schaar twee keer in zijn borst gestoken. De dader werd opgepakt. Hij wordt maandag voorgeleid.

De tbs-patiënt werdt al 14 jaar behandeld. Die behandeling was opgelegd nadat hij veroordeeld werd voor agressiedelicten.

Volgens bronnen binnen de kliniek zou de dader binnen enkele weken ontslagen worden. Mogelijk wilde hij niet meer naar het gewone leven terug en stak hij daarom iemand neer. Hij zou ook een andere medewerker en een medepatient geprobeerd hebben neer te steken. Volgens een van de patiënten is het heel makkelijk om in de kliniek aan een steekwapen te komen. "Je krijgt gewoon een scherp mes van het personeel voor het koken."

De dader werd diezelfde dag nog gearresteerd door het zwaarbewapende arrestatieteam. Dat gebeurde volgens DJI om de aanhouding zo rustig mogelijk te laten verlopen.

Volgens bronnen in de kliniek rommelt het er al langere tijd. Zo drijven volgens de ingewijden tbs'ers binnen de muren een levendige handel in drugs.

Ook staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) is "geschrokken van het afschuwelijke incident'', liet hij via zijn woordvoerster weten. Zijn medeleven gaat uit naar familie en vrienden van het slachtoffer en medewerkers van de kliniek.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook