woensdag 29 oktober 2008

8 en 10 jaar eis in zaak Fer Loontjens

In de zaak Fer Loontjens heeft het OM gisterochtend voor de rechtbank in Maastricht tien jaar cel geëist tegen hoofdverdachte Stephan P.(32) en Gennaro S. (33) wegens doodslag in vereniging. De advocaten P. Szymkowiak en Th. Hiddema hebben vandaag (29-10-2008) vrijspraak gevraagd voor P.  en medeverdachte G.S. (33). Het openbaar ministerie  verdenkt hem van doodslag op Loontjes tijdens een caféruzie op carnavalszondag.

De 32-jarige P. zei eerder dat hij op carnavalszondag in café 't Vlaegelke in Geleen weliswaar een barkruk omhoog heeft getild, maar hij ontkent dat hij Loontjens (47) hiermee heeft geraakt. Hij gaf wel toe dat hij Loontjens heeft geschopt. "Maar toen hij zich niet meer kon of wilde verweren ben ik weggegaan."
Volgens het OM deelde Gennaro S. tijdens de vechtpartij op carnavalszondag de eerste klap uit. S. ontkent dat hij als eerste heeft geslagen.

Volgens de advocaten ontbreekt ieder bewijs.
P. vertelde de rechtbank dat hij Loontjens één keer heeft geschopt en één keer met een barkruk heeft geslagen, maar dat hij hem daarmee niet heeft geraakt. Volgens advocaat Szymkowiak blijkt uit de bevindingen van de patholoog dat het slachtoffer niet is overleden aan een klap met de barkruk. Bovendien heeft geen enkele getuige P. zien slaan. Loontjens is waarschijnlijk door een slag tegen het hoofd overleden.

Twee andere verdachten, Rick D. (22) en Barry H. (26), hoorden -eveneens wegen doodslag in vereniging- acht jaar tegen zich eisen. D. heeft erkend enkele malen te hebben geschopt en geslagen; H. ontkent elke betrokkenheid. Hij verkoos tijdens het requisitoir in zijn zaak een verblijf in het cellencomplex van de rechtbank boven aanwezigheid in de zittingzaal. Tegen Paul S. (22) en Antony P. (26) eiste het openbaar ministerie twee jaar wegens openlijke geweldpleging: hoewel er geen bewijs is voor de stelling dat zij zelf geweld hebben toegepast, maakten zij volgens het OM wel deel uit van de groep en distantieerden zij zich ook niet van het geweld. Zoals eerder aangekondigd vroeg het OM vrijspraak voor Douglas C. (42): in zijn geval is er, aldus het OM, geen bewijs dat hij deel uitmaakte van de groep.

Bij de vechtpartij op 3 februari raakte Fer Loontjens dusdanig gewond, dat hij twee weken later overleed. De 47-jarige Gelener overleed aan een bloeding in de hersenen. Ook had hij tal van breuken.
Aanleiding voor de ruzie was onenigheid bij twee gokkasten. Loontjens zou uit balorigheid twee keer op de gokkast naast hem hebben geslagen, waarop een van de verdachten aan het spelen was. Die was daar niet van gediend.
Loontjens werd daarop door Gennaro S. (33) hardhandig de kroeg uitgezet. Het slachtoffer keerde echter terug en viel S. aan. Wat volgde was een geweldsexplosie van hooguit twintig seconden, waarin Loontjens door meerdere mannen werd geslagen en geschopt, ook toen hij al bewusteloos op de grond lag. De verdachten sloegen na de vechtpartij op de vlucht, maar werden op basis van getuigenverklaringen opgepakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachten in Veenendaalse moordzaak aangehouden in Roemenië

De politie heeft in Roemenië drie mannen aangehouden die te maken hebben met de dood van een 67-jarige man in Veenendaal.

Eind maart werd het levenloze lichaam van de man aangetroffen in zijn woning aan de Parallelweg in Veenendaal. De man werd gevonden door iemand van de thuiszorg die de 99-jarige moeder van het slachtoffer wilde bezoeken.

De hoogbejaarde vrouw, die samen met haar zoon in het huis woonde, bleef ongedeerd. De politie ging ervan uit dat de man is omgekomen tijdens een overval op het huis.

Uit onderzoek van de politie bleek dat de mogelijk verdachten Roemenen zijn. Rechercheurs van de politie Utrecht reisden af naar Roemenië en werkten met de plaatselijke politie aan de zaak.

In juli werd een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden en afgelopen dagen werden nog eens twee Roemenen aanhouden van 19 en 30 jaar. Met de aanhouding van deze mannen denkt de politie de belangrijkste verdachten in deze zaak te hebben aangehouden.

Er bestaat mogelijk verband met een aanval op een andere man thuis, ook door 3 vermoedelijke Roemenen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

'Ik ga die body wegmaken'

Uit informatie van Aimed Ayubi, verslaggever te Bonaire lijkt naar voren te komen dat Marlies van der Kouwe tijdens de worsteling met haar hoofd tegen een steen is gekomen en toen bewusteloos is geraakt. Ryan Pieters heeft daarop het lichaam verborgen en heeft bij het benzinestation waar zijn broer werkt een jerrycan benzine gokocht.

Zijn vriend Siegmar Marchena (alias Kucho), die tegen Ryan op zou kijken, heeft hem toen beloofd de sporen op te ruimen. Hij heeft toen eerst haar spullen verbrand en daarna getracht het lichaam van Marlies te verbranden.

Kucho kwam in beeld omdat de politie middels een ingehuurd beveiligingsbedrijf Ryan Pieters een mobile telefoon in handen speelde: Een vrouwelijke bewaarder wekte zijn vertrouwen en zei dat hij haar GSM wel mocht lenen. Denkende dat hij veilig was, belde Ryan met 3 personen: zijn moeder, zijn achternicht Rayen Trinidat en deze Kucho. Het beveiligingsbedrijf was ingehuurd om Ryan te bewaken toen hij op het politiebureau in Rincon gevangen zat.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook