maandag 25 januari 2010

Eis 12 jaar voor schietende agente in hoger beroep

Tegen Judith F. (47), de Almeerse politieagente die in December 2008 haar ex-vriend Deniz Çetin (28) doodschoot, is in hoger beroep voor het Hof in Leeuwarden, 12 jaar cel geëist. De vrouw is eerder door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot 10 jaar cel.

De Almeerse agente heeft het hoger beroep aangespannen omdat ze het niet eens was met de opgelegde 10 jaar cel.

De agente schoot haar vriend met haar dienstwapen neer in hun woning aan het Mastgatpad in Almere Stad. De man overleed later in het ziekenhuis.
De agente en het slachtoffer hadden relatieproblemen, wat de aanleiding vormde voor de dodelijke schietpartij.

Uitspraak 8 februari (Het werd 10 jaar)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Jørgen Roelfzema overleden na mishandeling op kerstavond


Jørgen Roelfzema (34)uit Bussum die in de nacht van 24 op 25 december bij een kroeg in Bussum werd mishandeld, is vangmorgen in een ziekenhuis overleden.

Hij werd op kerstavond met een stok afgetuigd in een steeg achter café De Boemel in Bussum door een kroegbaas, die door het lint ging om een openstaande rekening van een paar tientjes.

Roelfzema liep daarbij een ernstige hersenbloeding op. In het ziekenhuis werd hij kunstmatig in coma gehouden. Op het lichaam wordt sectie verricht, aldus een woordvoerster van het OM.

De politie arresteerde de 51-jarige kroegbaas drie dagen na de mishandeling. De man zit nog steeds vast.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 10 jaar voor coldcase moord in Rotterdam

De rechtbank in Rotterdam heeft Anwarali D. (42) veroordeeld tot 10 jaar cel voor de moord op Hans Schouten (56) in Rotterdam op 9 november 1991. De uitspraak is conform de eis.

Schouten werd op 12 november 1991 dood aangetroffen in een woning aan de Rotterdamse Willem van Boelrestraat. De man bleek slachtoffer van een misdrijf, mogelijk een roofmoord. Uit het huis werd namelijk een aantal bezittingen meegenomen, waaronder een gouden ketting, een videorecorder en een schilderij. De auto van Schouten werd enkele weken later teruggevonden.

De politie hield in 1991 een groot onderzoek maar kon de dader niet achterhalen. Een zogenoemd coldcaseteam van de politie boog zich vorig jaar over de oude moordzaak, die ook aandacht kreeg in het tv–programma Opsporing Verzocht. Daarin bleek dat Schouten een dubbelleven leidde. Zo hield hij er in het geheim sm–contacten op na. Mede op basis van tips in de uitzending kon de politie in april Anwarali D. aanhouden.

D. gaf ter zitting toe dat hij in de woning van zijn slachtoffer is geweest. Hij zou seksuele contacten met Schouten hebben onderhouden. Het slachtoffer werd vastgebonden aan de enkels en polsen. Hij werd met zeventien steekwonden levenloos gevonden. „Dat heb ik niet gedaan. Toen ik wegging was hij nog springlevend", aldus D. ter zitting. Volgens eigen zeggen heeft hij Schouten slechts twee keer „geprikt" omdat hij zich naar eigen zeggen schaamde voor die contacten. D. werd eerder veroordeeld omdat hij in Amsterdam iemand vastbond en beroofde.

Update 13 december 2010: In hoger beroep werd het opnieuw 10 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Tien jaar cel voor moord op Hans Schouten in 1991

Anwarali D. (42) uit Capelle aan den IJssel is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot tien jaar cel voor de 19 jaar oude moord op Rotterdammer Hans Schouten (56) (foto).
De uitspraak is conform de eis van het Openbaar Ministerie. „Deze moord van een zeer schokkend karakter rechtvaardigt een gevangenisstraf van zeer lange duur”, aldus de rechtbank, die hem aanrekende dat hij de moord jarenlang verzwegen heeft. (Alsof je dat de dader kwalijk kan nemen)

De verdachte ontkent de moord. Zijn advocate liet in een reactie weten dat de kans op hoger beroep groot is. „Maar ik wil niet op de zaken vooruitlopen. We gaan het rustig bekijken.” D. heeft twee weken de tijd om in beroep te gaan.

De gewelddadige dood van Schouten bleef tot enkele jaren geleden onopgelost tot een zogeheten coldcaseteam ontdekte dat het DNA van verdachte overeenkwam met DNA op een sigarettenpeuk in de woning van Schouten. Door een veroordeling waren gegevens van verdachte in de DNA-databank van de politie opgeslagen.

Schouten, werkzaam bij een scheepvaartbedrijf, hield er in het geheim sm-contacten op na met jonge, donkere mannen, onder wie D. Het slachtoffer werd op de avond van de moord vastgebonden aan enkels en polsen, met een mes gestoken, beroofd en levenloos achtergelaten. De rechtbank achtte het bewezen dat de verdachte de Rotterdammer zeventien keer heeft gestoken, verwondingen waaraan de man overleed. Bovendien vindt de rechtbank het bewezen dat de verdachte de auto van Schouten en spullen uit het huis van Schouten heeft meegenomen.

10 jaar is trouwens niet echt een 'lange duur' te noemen voor een moord die de rechter 'schokkend' vindt

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

De Vries heeft megalomane trekjes

John vd heuvel-telegraafMisdaadverslaggever John van den Heuvel heeft met grote verbazing de aanval van Peter R. de Vries op Geert Wilders en diens advocaat Bram Moszkowicz gevolgd.

'Vooral De Vries’ optreden bij Pauw en Witteman was bijna angstaanjagend. Met een van woede verwrongen gezicht fulmineerde hij tegen de politicus en schilderde hem onder andere af als een levensgevaarlijke volksmenner', schrijft van den Heuvel vandaag in zijn column in De Telegraaf.

De Vries was door Pauw en Witteman uitgenodigd naar aanleiding van een stuk waarin de misdaadverslaggever de PVV-leider gevaarlijk en ronduit kwaadaardig noemde. 'Een demagoog met de potentie van een volksmenner. Iemand die een begrip als de ‘kopvodden-tax’ lanceert deugt niet', tierde De Vries op zijn website.

John van den Heuvel had het ook gelezen. 'Waar bemoeit De Vries zich eigenlijk mee, vraag ik me af. De misdaadverslaggever begint de laatste tijd wat nare, megalomane trekjes te krijgen'.

Van den Heuvel heeft 100% gelijk.

De Vries heeft het erover dat mensen worden bedreigd en misschien moeten onderduiken vanwege hun mening over Wilders. Nou, wie worden er dan fysiek bedreigd? Staan er al bruinhemden voor de deur? want zo doet Peter het wel overkomen. Daarintegen worden er wel buurten onleefbaar gemaakt, moeten er mensen verhuizen vanwege persterijen e.d,hulpverleners worden lastiggevallen, en tot nog toe is het Wilders die beschermd moet worden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook