vrijdag 24 januari 2014

Lustmoordenaar met onbegeleid verlof

Tbs-patiënt Bennie T., die in 1988 werd veroordeeld voor de lustmoord in 1987 op José Burbank uit Eibergen, mag met onbegeleid verlof.

José Burbank werd verkracht en vermoord nadat Bennie T. haar oppikte bij een bushalte. T. was op dat moment op proefverlof omdat hij na meerdere seksdelicten tot tbs was veroordeeld.

Wel kreeg T. als voorwaarde te horen dat hij zich niet in dit Achterhoekse dorp mag begeven. De vader van het slachtoffer heeft dat in een brief van justitie te horen gekregen.

Vorig jaar nog ontstond in Eibergen grote opschudding toen bekend werd dat de voormalig uitbener T. in aanmerking kwam voor proefverlof. Daarop werd een handtekeningenactie gehouden. Bennie T. trok vervolgens zijn verzoek tot proefverlof weer in. Maar nu komt hij alsnog daarvoor in aanmerking.

Haaksbergenaar Bennie T. werd lange tijd als onbehandelbaar beschouwd en zat zodoende vast op de longstay-afdeling van Veldzicht in Balkbrug. Omdat deze categorie tbs'ers niet meer op proefverlof ging, stond dit synoniem aan levenslang. De longstay afdelingen werden ooit ingevoerd voor de zwaarste en al afgeschreven criminelen. Gaandeweg toonden de 'longstayers' echter beterschap. Er zijn de afgelopen jaren tientallen van deze 'hopeloze gevallen' in alle stilte doorgestroomd naar de reguliere tbs, waarna ze alsnog weer voor proefverlof in aanmerking kwamen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook