vrijdag 6 juli 2012

Man dood na burenruzie in Almelo

Aziz Kara (64) uit Almelo die zaterdag 1 juli tijdens een burenruzie in de Violierstraat tegen de grond werd geslagen, is gisteren in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat meldde de politie Twente vandaag.

Zijn buurman Henk van der W. (61)  en diens zoon Wiebe (23) zijn vandaag door de raadkamer van de rechtbank in Almelo in bewaring gesteld. Buurvrouw Ingrid van der W. (59) en Karam Kara (36), de zoon van het slachtoffer zijn op vrije voeten gesteld, maar blijven nog wel verdachte.

Ingrid van der W. kreeg ruzie met haar buurman Karam, toen die zijn auto in de straat parkeerde. Ze voelde zich door hem 'begluurd'. Henk en hun zoon Wiebe bemoeiden zich met de woordenwisseling. Er vielen rake klappen.

Aziz Kara schoot zijn zoon te hulp. Hij kreeg één klap van buurman Henk, viel op zijn achterhoofd en raakte direct in coma. Gisteren overleed hij.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 8 jaar voor doodslag Sandra Hazeleger in hoger beroep

Bob H. (51) is in hoger beroep door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot 8 jaar cel voor doodslag op zijn vrouw Sandra Hazeleger. Dat is 4 jaar minder dan H. in eerste instantie van de rechtbank kreeg. Volgens de rechtbank was er sprake van moord, het hof oordeelde dat er sprake is van doodslag. Volgens het hof werd H. in februari 2011 overspoeld door een agressieve gemoedstoestand en ging het vervolgens allemaal te snel voor hem om te bedenken waar hij mee bezig was. Het Openbaar Ministerie had in hoger beroep 15 jaar geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook