vrijdag 20 april 2012

Rick Halman gearresteerd

Ajax-hooligan Rick Halman is gearresteerd. De van moord verdachte Halman was lange tijd voortvluchtig maar werd vannacht in Hilversum door een arrestatieteam overmeesterd.

Halman is een berucht lid van de harde kern van Ajax-supporters. In 2009 schoot hij in het rond in een kroeg in Rotterdam waar veel Feyenoord supporters komen.

Justitie vermoedt ook dat hij een Bilal Aoulad el Hadj (24) heeft doodgeschoten in de Pijp in Amsterdam op 29 oktober 2011, maar ook dat hij betrokken was bij de liquidatie van Sven Westendorp op 17 augustus 2011, eveneens lid van de harde kern van Ajax.

Volgens justitie is Halman levensgevaarlijk. Het publiek werd daarom gewaarschuwd hem niet te benaderen als hij ergens zou worden gesignaleerd. Vannacht kreeg de recherche duidelijkheid dat hij zich in Hilversum zou ophouden. Met behulp van een arrestatieteam en een politiehelikopter kon hij worden overmeesterd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Vijf jaar cel voor Keith Bakker

keith-bakkerErvaringsverslavingsdeskundige Keith Bakker (51) is door de rechtbank veroordeeld tot 5 jaar cel wegens ontucht met cliëntes. Ook mag Bakker 10 jaar niet meer als hulpverlener werken. Er was 7 jaar geëist.

Bakker werd in April 2011 gearresteerd toen hij zich met zijn advocaat Bram Moszkowicz op het politiebureau meldde. Hij deed dit na beschuldigingen van sexueel misbruik van cliëntes. De avond tevoor ontkende hij de feiten in het programma Pauw en Witteman. Later bekende hij.

De beschuldigingen dateerden al van 2010. Eind 2010 dook Bakker enige tijd onder.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook