dinsdag 5 januari 2010

Most wanted lijst on-line

opsporingslijstVandaag heeft de politie de 'Most Wanted' lijst (alternatief) online gezet. Dino Soerel, Fouad El Marzouki en Sharif Korz zijn enkele van de acht meest gezochte criminelen van Nederland.

Soerel wordt gezocht om betrokkenheid bij handel in verdovende middelen en het mogelijk opdracht geven tot liquidaties. Op 30 december van het afgelopen jaar werd hij voor onder meer drugshandel bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar.

Fouad el M. zou in februari 2003 Mientje Thijssen-Bartelen (75) en Mientjes Aarts-Sewalt (69) in de Nijmeegse Niersstraat met messteken van het leven hebben beroofd. El M., die een liefdesrelatie onderhield met de zoon van een van de slachtoffers, zou tevergeefs hebben gezocht naar een grote som geld in de woning van Mientje Bartelen.(Fouad is inmiddels op 12 februari 2010 gepakt en is op 24-11-2011 in Marokko tot levenslang veroordeeld.)
Sharif Korz (31) uit Geijsteren is tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens medeplichtigheid aan moord in Weert in 2000. Hiervan moet Korz nog ruim elf jaar uitzitten.

Voorts staan op de lijst: Maikel Sno (moordenaar van Ishmael Gumbs) (Sno heeft zich inmiddels bij de politie gemeld), Ephraim Sijahailatua (verdacht van liquidaties, zou horen tot de tatoo-killers), René Pouw (veroordeeld tot 5 jaar voor drugshandel), Franky Eeckhout (een Belg van 43, veroordeeld tot 3 jaar en 6 maanden veroordeeld voor verkrachting van twee minderjarige meisjes in Zeeland in 1991, bleek echter al vast te zitten in een Belgische cel), Estin Habibovich (veroordeeld wegens geweldadige overval op echtpaar in Stein op 4 december 2008).

Update 6 januari 2010: Franky Eeckhout bleek al  vast te zitten in een Belgische cel.
Update 12 februari 2010: Fouad al Marzouki is opgepakt
Update 17 februari 2010: Maikel Sno bleek in Nederland te zitten en heeft zich aangegeven.
Update 5 maart 2010: Inmiddels is Jin Xia toegevoegd en Maikel Sno en Freddy Eeckhout afgevoerd
Update 27 juni 2011: René Pouw is gepakt. Overigens waren de 109 dagen die hij nog moest uitzitten slechts een dekmantel. Hij stond in feite geregistreerd omdat hij wordt verdacht een rol gspeeld te hebben bij de (mislukte) moordaanslag op Arjen Kaale, die hij in opdracht van Peter La Serpe zou hebben geregeld.
Update  27 augustus 2010: Dino Soerel wordt in een apartement op de Rozengracht gearresteerd

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vierde arrestatie Dordtse fietsmoord

De politie heeft opnieuw een verdachte, de vierde, aangehouden in het onderzoek naar de dood van de Antilliaan 'Rasta' (27) uit Zwijndrecht. Rasta werd op 15 november vorig jaar op de Zuidendijk in Dordrecht van zijn fiets geschoten. Hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie wilde vandaag niets kwijt over de identiteit of de voortgang van het onderzoek.

Gisteren meldde de politie een derde aanhouding in de zaak. Deze verdachte (J.Z.) zat al vast op verdenking van betrokkenheid bij een gewelddadige overval op een 82-jarige man in zijn woning in Zwijndrecht.

In december vorig jaar hield de politie al twee anderen aan op verdenking van betrokkenheid: Sabrina van G. (24) en een man (42) uit Dordrecht. De man is inmiddels weer vrij, maar blijft verdachte. De vrouw zit nog steeds vast. De recent aangehouden verdachte zit ook vast.

Update 20 januari 2011
J.Z. (31) en Sabrina van G. (25) staan voor de rechter. Volgens Sabrina had zij J.Z. gevraagd haar ex, Daal, bang te maken. Het OM eist levenslang tegen J.Z.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Advocaat vraagt vrijspraak voor Ginger T. in Tano zaak

Ron Heutink, de advocaat van Ginger T., de vijfde verdachte in de Tano Janssenzaak, steltde vandaag in de rechtszaal dat zijn cliente moet worden vrijgesproken.

Tano Jansen (16) overleed op 21 juni vorig jaar nadat hij was achtergelaten in een container op een verlaten terrein in Apeldoorn. Op 30 december 2009 legde de rechtbank in Zutphen vier jonge mannen gevangenisstraffen op tussen de zeven maanden en één jaar (+1 jaar voorwaardelijk), in combinatie met een langdurige behandeling.

„De rechtbank is er in haar vonnis van uitgegaan dat Tano al was overleden toen de vier samen met G. terugkwamen bij de container waar ze de jongen hadden opgesloten”, aldus Heutink. „Ze kan dus niet veroordeeld worden.”

Tano Janssen stichtte nadat hij was achtergelaten, brand in de container en stikte. Het minderjarige meisje vertelde enkele dagen later het verhaal aan haar vader, die vervolgens naar de politie stapte.

Het meisje en haar ouders zitten ondertussen al maanden in grote onzekerheid en lijden daar flink onder, vertelt Heutink. „Nadat ze was vrijgelaten, bracht het OM naar buiten dat ze nog wel verdachte bleef. Die onzekerheid knaagt. De Raad voor de Kinderbescherming heeft in die periode zelfs geadviseerd om haar nog twee weken langer op te sluiten in verband met haar veiligheid. Ze waren bang dat er uit de omgeving van Tano enige agressie tegen G. zou zijn.”

De zaak gaat op 13 april verder.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Loverboy of Moraalridders?

Het OM wordt meer en meer verheven tot de moraalridders van de maatschappij en zoekt slachtoffers waar die er niet zijn, ook als die ‘slachtoffers’ zelf hevig ontkennen slachtoffer te zijn. We zagen het eerder in de Holleder zaak waar Holleeder beschuldigs (en veroordeeld)  werd voor afpersing, terwijl het ‘slachtoffer’ bij hoog en laag volhield nooit afgeperst te zijn.

Vandaag stond in Arnhem een ‘loverboy’ (29) terecht. Zijn ‘slachtoffer’ –zijn 35 jarige vriendin- was het daar echter niet mee eens en liet dat merken. Niks 'loverboy', of 'uitbuiterij': de Nijmeegse vrouw is helemaal uit vrije wil prostitituee en daar heeft de officier van justitie niks mee te maken.

Haar vriend moet dan ook worden vrijgesproken van het aanzetten van haar tot prostitutie, van uitbuiting en van het witwassen van illegaal verkregen geld.

Vaak is er in zaken tegen 'loverboys' sprake van een verdachte man die zijn jonge slachtoffer eerst met mooie praatjes en dan met dwang de prostitutie in stuurt. Maar het 'slachtoffer' van vandaag was geen kwetsbare onschuldige tiener maar een zelfbewuste vrouw van 35. Die reed vijf dagen per week vanuit Nijmegen naar Amsterdam om op de Wallen geld te verdienen.

“Ik was al lang prostituee voor ik mijn vriend leerde kennen. Daar heb ik zelf voor gekozen en het bevalt me prima. Ik voel me dan ook geen slachtoffer van hem, maar van justitie. Door de politie weten mijn ouders en kennissen nu ook wat voor werk ik doe. Dat neem ik de politie erg kwalijk”, aldus de vrouw.

Volgens officier van justitie Van Veen was er desondanks sprake van uitbuiting van de vrouw: “Het geld dat zij verdiende werd op zíjn rekening gestort. Daar had zíj geen pas van. Híj kocht een BMW van dat geld, een peperduur Breitlinghorloge en andere sieraden. Zíj moest werken, hij deed niks, maakte haar geld op en hield er bovendien relaties met andere vrouwen op na”, aldus Van Veen. Hij eiste een werkstraf van 240 uur en acht maanden cel voorwaardelijk.

Advocaat Goedvriend noemde Van Veen echter een 'moreel inquisiteur': “Mevrouw doet wat ze doet. Zij was gewoon kostwinner. Dat hij in een afgeluisterd telefoontje klaagde dat er zo weinig geld binnenkwam, zegt niks. Dat doet mijn vrouw ook weleens, maar zij buit mij toch ook niet uit. Ze zijn al vijf jaar samen, een duurzame relatie. Mevrouw is intelligent en weet precies wat ze wil. Er is géén slachtoffer, géén uitbuiting, géén zaak: ik vraag vrijspraak.”

Ze zijn echt idioot bij het OM: “Hij deed niks”!!  Hoeveel vrouwen in een relatie doen er niks en geven het geld van hun man uit??

Over twee weken uitspraak.

Update 19 januari 2010
Het werd vrijspraak

Vreemd genoeg werd er in de media hieraan geen enkele ruchtbaarheid gegeven.
Het blijkt dat de vrouw i.v.m. haar werk een belastingschuld heeft. Het OM bood haar met enige druk aan deze belastingsschuld naar haar zogenaamde pooier over te zetten mits zij haar slachtofferschap zou erkennen. De vrouw weigerde echter op deze deal in te gaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

OM in hoger beroep wegens lage straffen pooierbende

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam gaat in hoger beroep tegen vijf van de zes straffen die een bende pooiers en loverboys onlangs kreeg. Justitie vindt ze te laag.

De rechtbank veroordeelde de drie hoofdverdachten op 23 december tot celstraffen van vier tot zes jaar. Zij achtte bewezen dat de 'pooierboys' - zoals justitie ze noemt - meerdere vrouwen hebben gedwongen als prostituee te werken in de rosse buurten van Amsterdam, Dan Haag, Alkmaar en Utrecht. Drie handlangers kregen lagere straffen.

Justitie had aanzienlijk hogere straffen geëist. Zo waren de drie hoofdverdachten zes tot dertien jaar de cel in gegaan, als het aan het OM had gelegen. Justitie gaat in beroep tegen de veroordelingen van de drie belangrijkste verdachten en twee van de drie helpers.

De 'pooierboys' palmden de meeste vrouwen eerst in of begonnen een relatie met hen. Vervolgens zetten ze hen geestelijk onder druk om achter het raam te gaan staan. In sommige gevallen gebruikten ze ook geweld.

Youssef O. (38) kreeg zes jaar, Mehmed Ordu (28) vijf jaar, en zijn broer Murat Ordu (28), vier jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw ernstig gewond door straatroof

Een 29-jarige vrouw ligt sinds oudejaarsavond met zwaar hersenletsel op de afdeling intensieve zorg van een ziekenhuis in Amsterdam, nadat ze slachtoffer was geworden van een poging tot straatroof. Dat maakte de politie vandaag pas bekend.

Twee mannen reden op een scooter langs de vrouw, die enkele meters achter haar vriend fietste in een tunneltje tussen het Professor Tulpplein en de Weesperzijde in de hoofdstad. De passagier van het voertuig greep naar het hengsel van de tas van het slachtoffer en rukte zo hard dat zij op straat viel.

De rovers sleepten de fiets nog enkele tientallen meters achter zich aan, omdat de tas aan het stuur bleef hangen. De vriend van het slachtoffer achtervolgde de daders, waarop ze hun beoogde buit los lieten en ervandoor gingen. De vrouw bleek inmiddels bewusteloos op straat te liggen. Ze heeft een complexe operatie moeten ondergaan. Haar toestand is kritiek, aldus een politiewoordvoerder.

Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Straatroof, scooter? Tja, je gaat het wel in een bepaalde hoek zoeken

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook